A téli vitamin- és ásványi anyag bevitel könnyedén növelhető, ha rendszeresen fogyasztasz csírákat. Ezek az apró kis növényeknek ugyanis jelentős az aminosav-, az enzim-, és az antioxidáns tartalmuk, ezáltal értékes tápanyagforrást biztosítanak. Ismerd meg az hideg hónapok öt legjobb energiabombáját!
A retekcsíra ízét a mustárolaj adja. Természetes antibiotikum, hatásos vizelethajtó, tisztítja a húgyvezetéket, a húgyhólyagot és a vesét, segít a kisebb vese- és epekövek eltávolításában.
Íze: csípős
Felhasználható: zöldségekhez, salátákhoz, mártásokhoz
Az ázsiai konyhában igen kedvelt alapanyag könnyen csírázik, ezért a kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. Jótékony hatását E-vitamin-tartalmának köszönheti, amely a csírázás során egyre növekszik. A benne lévő A-vitamin egyike a legjobb szabadgyök-fogóknak, ezáltal képes megakadályozni a sejtek károsodását.
Íze: kissé édeskés, enyhe
Felhasználható: salátákhoz, levesekhez, serpenyős ételekhez
A hüvelyes növény csírája elsősorban értékes fehérjékkel, B-vitaminokkal és rostokkal látja el a szervezetet. Ez a remek kombináció különösen az izmokat és az idegeket erősíti.
Íze: enyhe
Felhasználható: salátákhoz, zöldségekhez, tésztákhoz
Igazi „csodaszer”: vértisztító, bőrtápláló, keringésjavító hatású. Nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, enzimeket, ásványokat, melyek szükségesek a szervezet ideális működéséhez.
Íze: finoman fűszeres
Felhasználható: salátákhoz, zöldséges ételekhez
A növényi ösztrogénekhez hasonló hormonokban bővelkedő rétihere-csíra mérsékli a változókorral járó tüneteket, emellett javítja az általános közérzetet.
Íze: a zsenge borsóéra emlékeztet
Felhasználható: zöldségekhez, salátákhoz, levesekhez
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.