Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Karácsony

Elfogyott a lekvár, de zserbót készítenél? Ezzel helyettesítheted a dzsemet a sütiben

A zserbó nem túl bonyolult sütemény, ám annál finomabb. Jó tészta, finom cukros dió, ízletes baracklekvár és étcsokoládé kell hozzá, hogy teljes legyen az ízélmény. De mit csináljunk, ha nincs otthon lekvár? Mivel helyettesíthetjük?

A lekvár a zserbó egyik fontos összetevője, ugyanis ettől lesz szaftos, igazán édes, mégis picit savanykás a sütemény. Sokan sokféle receptet követnek, de baracklekvárral az igazi a zserbó, ám készíthetjük eper, málna, sőt akár szilvalekvárral is. De mit tegyünk ha nincs otthon semmilyen lekvár, nem kaptunk a boltban, vagy nem ehetünk fruktóztartalmú készítményeket, azaz gyümölcsöt, és így lekvárt, dzsemet sem?

Sütőtökpürével helyettesíthetjük a lekvárt a zserbóban /Fotó: Shutterstock
Sütőtökpürével helyettesíthetjük a lekvárt a zserbóban /Fotó: Shutterstock

Mivel helyettesíthető a lekvár a zserbóban?

Mivel a lekvár adja a zserbó szaftosságát, ezért valami pürés dologgal könnyen helyettesíthetjük. Ha az őszi szezonból maradt esetleg sütőtök a kamrában, vagy felkockázva lefagyasztottuk, akkor tökéletes lekvárhelyettesítő készíthető belőle. Szintén remek választás, és kiváló zöldségpüré lehet a céklából is.

A sütőtököt vagy a céklát egyszerűen főzzük meg, majd pürésítsük. Keverjünk hozzá egy kevés citromlevet (ez idézi meg a lekvár savanykás ízét), reszeljük bele egy bio citrom héját, és adjunk hozzá ízlés szerint porcukrot vagy porállagú édesítőszert. Az így kapott sütőtök- vagy céklapürét használjuk ugyanúgy, mint a lekvárt, azaz kenjük meg vele a tésztalap tetejét, szórjuk meg a cukros, darált dióval és rétegezzük egymásra a zserbó lapjait.

ZSERBÓ - AZ EREDETI RECEPT >>>

Klasszikus zserbó recept, amiben a lekvár helyére sütőtökpüré is kerülhet
Klasszikus zserbó recept, amiben a lekvár helyére sütőtökpüré is kerülhet

Tipp: Ha nem volt a boltban lekvár, és nem szeretnénk zöldségpürét készíteni, akkor vehetünk helyette őszibarackos vagy akár sütőtökös bébiételt is, ezek is remekül helyettesíthetik a lekvárt a zserbóban.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.