Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Karácsony

Elfogyott a lekvár, de zserbót készítenél? Ezzel helyettesítheted a dzsemet a sütiben

A zserbó nem túl bonyolult sütemény, ám annál finomabb. Jó tészta, finom cukros dió, ízletes baracklekvár és étcsokoládé kell hozzá, hogy teljes legyen az ízélmény. De mit csináljunk, ha nincs otthon lekvár? Mivel helyettesíthetjük?

A lekvár a zserbó egyik fontos összetevője, ugyanis ettől lesz szaftos, igazán édes, mégis picit savanykás a sütemény. Sokan sokféle receptet követnek, de baracklekvárral az igazi a zserbó, ám készíthetjük eper, málna, sőt akár szilvalekvárral is. De mit tegyünk ha nincs otthon semmilyen lekvár, nem kaptunk a boltban, vagy nem ehetünk fruktóztartalmú készítményeket, azaz gyümölcsöt, és így lekvárt, dzsemet sem?

Sütőtökpürével helyettesíthetjük a lekvárt a zserbóban /Fotó: Shutterstock
Sütőtökpürével helyettesíthetjük a lekvárt a zserbóban /Fotó: Shutterstock

Mivel helyettesíthető a lekvár a zserbóban?

Mivel a lekvár adja a zserbó szaftosságát, ezért valami pürés dologgal könnyen helyettesíthetjük. Ha az őszi szezonból maradt esetleg sütőtök a kamrában, vagy felkockázva lefagyasztottuk, akkor tökéletes lekvárhelyettesítő készíthető belőle. Szintén remek választás, és kíváló zöldségpüré lehet a céklából is.

A sütőtököt vagy a céklát egyszerűen főzzük meg, majd pürésítsük. Keverjünk hozzá egy kevés citromlevet (ez idézi meg a lekvár savanykás ízét), reszeljük bele egy bio citrom héját, és adjunk hozzá ízlés szerint porcukrot vagy porállagú édesítőszert. Az így kapott sütőtök- vagy céklapürét használjuk ugyanúgy, mint a lekvárt, azaz kenjük meg vele a tésztalap tetejét, szórjuk meg a cukros, darált dióval és rétegezzük egymásra a zserbó lapjait.

ZSERBÓ - AZ EREDETI RECEPT >>>

Klasszikus zserbó recept, amiben a lekvár helyére sütőtökpüré is kerülhet
Klasszikus zserbó recept, amiben a lekvár helyére sütőtökpüré is kerülhet

Tipp: Ha nem volt a boltban lekvár, és nem szeretnénk zöldségpürét készíteni, akkor vehetünk helyette őszibarackos vagy akár sütőtökös bébiételt is, ezek is remekül helyettesíthetik a lekvárt a zserbóban.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.