Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Karácsony

Elfogyott a lekvár, de zserbót készítenél? Ezzel helyettesítheted a dzsemet a sütiben

A zserbó nem túl bonyolult sütemény, ám annál finomabb. Jó tészta, finom cukros dió, ízletes baracklekvár és étcsokoládé kell hozzá, hogy teljes legyen az ízélmény. De mit csináljunk, ha nincs otthon lekvár? Mivel helyettesíthetjük?

A lekvár a zserbó egyik fontos összetevője, ugyanis ettől lesz szaftos, igazán édes, mégis picit savanykás a sütemény. Sokan sokféle receptet követnek, de baracklekvárral az igazi a zserbó, ám készíthetjük eper, málna, sőt akár szilvalekvárral is. De mit tegyünk ha nincs otthon semmilyen lekvár, nem kaptunk a boltban, vagy nem ehetünk fruktóztartalmú készítményeket, azaz gyümölcsöt, és így lekvárt, dzsemet sem?

Sütőtökpürével helyettesíthetjük a lekvárt a zserbóban /Fotó: Shutterstock
Sütőtökpürével helyettesíthetjük a lekvárt a zserbóban /Fotó: Shutterstock

Mivel helyettesíthető a lekvár a zserbóban?

Mivel a lekvár adja a zserbó szaftosságát, ezért valami pürés dologgal könnyen helyettesíthetjük. Ha az őszi szezonból maradt esetleg sütőtök a kamrában, vagy felkockázva lefagyasztottuk, akkor tökéletes lekvárhelyettesítő készíthető belőle. Szintén remek választás, és kíváló zöldségpüré lehet a céklából is.

A sütőtököt vagy a céklát egyszerűen főzzük meg, majd pürésítsük. Keverjünk hozzá egy kevés citromlevet (ez idézi meg a lekvár savanykás ízét), reszeljük bele egy bio citrom héját, és adjunk hozzá ízlés szerint porcukrot vagy porállagú édesítőszert. Az így kapott sütőtök- vagy céklapürét használjuk ugyanúgy, mint a lekvárt, azaz kenjük meg vele a tésztalap tetejét, szórjuk meg a cukros, darált dióval és rétegezzük egymásra a zserbó lapjait.

ZSERBÓ - AZ EREDETI RECEPT >>>

Klasszikus zserbó recept, amiben a lekvár helyére sütőtökpüré is kerülhet
Klasszikus zserbó recept, amiben a lekvár helyére sütőtökpüré is kerülhet

Tipp: Ha nem volt a boltban lekvár, és nem szeretnénk zöldségpürét készíteni, akkor vehetünk helyette őszibarackos vagy akár sütőtökös bébiételt is, ezek is remekül helyettesíthetik a lekvárt a zserbóban.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.