Hozzávalók 4 pohárhoz:
8 cl brandy
8 cl erős eszpresszó kávé
1/4-1/4 tk őrölt fahéj és szerecsendió
80 g tejszín
2 ek cukor
kevés őrölt fahéj és szerecsendió a díszítéshez
Elkészítés: A tejszínt a cukorral és a fűszerekkel kissé felverjük, hozzákeverjük a brandyt és a kávét, majd 4 (konyakos) pohárba töltjük. Kevés fahéjjal és szerecsendióval megszórva kínáljuk.
Hozzávalók 1 italhoz:
1 cl narancslikőr
4 cl Martini dry
pár csepp grenadinlé
jégkocka
1 gyümölcsös nyárs
Elkészítés: Pár jégkockát teszünk a shakerbe, rátöltjük a narancslikőrt, a Martinit és a grenadint. Jól összerázzuk, majd egy hideg koktélos pohárba szűrjük az italt. Gyümölcsös nyárssal díszítve kínáljuk.
Hozzávalók 2 italhoz:
8 cl tequila
2 cl Creme de Cassis (fekete ribizli likőr)
2 zöld citrom leve
Bitter Lemon (zöld citrom héjából készült, kinintartalmú alkoholmentes ital)
2 csík zöld citromhéj a díszítéshez
Elkészítés: A tequilát összekeverjük a Creme de Cassis-szal és a citromlével, majd egy jégkockákkal töltött pohárba töltjük. Felöntjük Bitter Lemonnal, és citromhéjjal díszítve kínáljuk.
Hozzávalók 1 italhoz:
1 zöld citrom
3 tk barna cukor
6 cl cachaca (cukornád-rum)
Ezenkívül:
Tört jég
Fa mozsártörő
1 magas falú pohár, 0,2 l
szívószál
Elkészítés: A zöld citromot forró víz alatt alaposan megmossuk, nyolc felé vágjuk, és a barna cukorral együtt pohárba tesszük. A mozsártörővel kinyomkodjuk a citrom levét, de vigyázzunk arra, hogy a darabok egyben maradjanak. A poharat feltöltjük zúzott jéggel, összekeverjük a citromos cukorral, majd a cachacát is ráöntjük a jégre. Szívószállal kínáljuk.
Hozzávalók 1 italhoz:
3 cl cachaca (cukornád-rum)
3 cl Curacao Blue (kék színű narancslikőr)
2 cl tejszín
5 cl ananászlé
2 cl Cream of Coconut (kókusz krémlikőr)
kevés jégkása
A díszítéshez:
1 darabka ananász és 2 koktélcseresznye
Elkészítés: A cachacát, a curacaót, a tejszínt, az ananászlevet és a kókusz krémlikőrt shakerbe öntjük, majd addig rázzuk, míg az italok alaposan összekeverednek, és a tetején hab képződik.
Egy poharat a negyedéig megtöltünk jégkásával, majd erre öntjük a koktélt. Ananászszelettel és koktélcseresznyével díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.