Télen és nyáron, hidegen és melegen szívesen fogyasztja mindenki, de ünnepekre vagy a hétköznapokra is tökéletes választás. A tésztasaláta igazi jolly joker. Egyrészt minimális konyhai ismeretekkel rendelkezők is könnyedén elkészíthetik, másrészt rövid időn belül összeüthető, s nem utolsó sorban rendkívül variábilis. Magyarán az kerül a tésztasalátánkba, amit csak szeretnénk.
Tésztasalátához elsősorban azok a fajta tészták alkalmasak, amelyek könnyen villára szúrhatók, és csavart vagy bordázott kialakításuknak köszönhetően könnyedén idomulnak a többi hozzávalóhoz, felveszik azok ízeit.
Al dentére (fogkeményre, vagyis haraphatóra) főtt tésztából a legízletesebb – a tészta a salátában még kissé puhul. Alapvetően két nagy csoport terjedt el: a majonézmártással, illetve a vinaigrette-tel ízesített.
A felhasznált tészta formájától és a hozzáadott kiegészítőktől függően számtalan lehetőség kínálkozik a finomabbnál finomabb variációkra. Felhasználható hozzá a maradék sült hús éppúgy, mint a hűtőszekrényben várakozó kisebb adag felvágott, sajt, zöldség, hagyma – csak a fantázia szab határokat a kombinációknak.
Jöjjön a 15 legjobb tésztasaláta receptünk!
Még több tésztasaláta:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.