Magyarország összesen 23 díjat hozott el a neves Dublin Craft Beer sörversenyről pár hete. A nagydíjat jelentő Dublin Cupot a Horizont Sörműves Kft. nyerte Saison Witbier sörével. Bronzérmet nyert a Rothbeer a Gingermeisterre keresztelt italával!
A legtöbb sör alapja az árpa, a komló, az élesztő és a víz, ezek a sör legfontosabb összetevőit. Számos világos és sötét maláta, sokféle komló létezik, és a sörfőzés bonyolult folyamatának minden lépése befolyásolja a végeredményt. A gyümölcsök és a fűszerek is kulcsfontosságú összetevők egyes sörfajtákban.
A jól levágott habkorona megakadályozza, hogy a buborékok eltávozzanak és védi a sört a levegő oxigénjétől. Az oxigén ugyanis befolyásolhatja a sör ízét, minőségét, ezért is olyan fontos a habkorona. A jó sörhöz a lehető legtisztább pohár szükséges. A megfelelően tiszta pohár falán minden korty után visszamarad egy habkarima, a sör föle.
Az elhízást nem a sör, hanem az energia egyensúly hiánya okozza. A sör alacsony kalóriatartalmú ital, 100 ml típustól függően kb. 50 kalória, továbbá nem tartalmaz zsírt. Azonban minden egyes elfogyasztott kalória számít, az egészséges testtömeg megőrzése érdekében ezért nagyon fontos a mértékletesség.
A különböző stílusú sörökhöz saját stílusú pohár tartozik. Az erőteljes, zamatos sörök jobban ízlenek a széles, kehely formájú poharakban, melyek lehetővé teszik, hogy a fűszeres jelleg áttörjön a felszínen. A magas, egyenes, henger alakú pohárból általában a tisztább aromájú söröket isszák.
A különböző lágy vagy kemény sajtok kísérőjeként a világos pilzenitől a nehéz, éjfekete angol sörökig megtaláljuk a megfelelőt. Emellett snackekhez, főételekhez, sőt levesekhez, salátákhoz és klasszikus vagy modern desszertekhez is találhatunk megfelelő sörfajtát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.