A méteres sütemény elkészítéséhez első lépésként a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, fokozatosan hozzáöntjük az olajat és vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A tésztát elfelezzük, az egyik adagba elkeverjük a kakaót. A masszát két kivajazott őzgerincformába öntjük és 165 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez a porcukrot habosra keverjük a puha vajjal és a rummal. A pudingot a csomagoláson található előírás szerint tejjel felfőzzük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a vajat.
A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk és felváltva, egy fehér, egy barna, összeragasztjuk a puncsos krémmel.
Az étcsokit vagy tortabevonót vízgőz felett kevés olajjal, vagy vajjal megolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt. Hideg helyre tesszük és ha megdermedt a csoki a tetején, ferdén felszeleteljük.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a nagyi féle méteres sütemény!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.