A méteres kalács elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is.
A tésztát 2 részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd ugyanígy kisütjük a barna tésztát is. Ha elkészültek a piskóták, hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint tejben megfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral és a rumaromával. Ha a puding kihűlt, hozzádolgozzuk a cukros margarint.
A piskótákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és felváltva egy fehér és egy kakaós tésztát összeragasztunk a krémmel.
A tortabevonót vízgőz felett felolvasztjuk, majd a süteményt tetejét bevonjuk vele. Tálalás előtt megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon. A méteres kalácsot ferdén szeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.