A méteres kalácstorta ekészítéséhez a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sárga piskótához a tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt 20 cm-es kapcsos formába simítjuk, és kb. 20 - 25 perc alatt tűpróbáig sütjük. A kakaós piskótát ugyanígy készítjük el és sütjük meg.
A krémekhez megfőzzük a tejben a pudingot, hozzákeverjük a cukrot, majd ha kihűlt, kihabosítjuk a vajjal. A kihűlt piskótákat vízszintesen két lapba vágjuk.
Összeállítás: alsó rétegnek kakaós lapot teszünk, rá a vaníliás krém felét, majd sárga piskótát, a puncskrém felét, megint kakaós lapot, majd vaníliás krémet, véfgül sárga piskótát.
Ezután bekenjük a torta tetejét és az oldalát a megmaradt puncsos krémmel és hűtőbe tesszük dermedni. A tetejére a csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és a torta tetejére simítjuk. Másnapra tökéletesen összeérnek az ízek és jól szeletelhető is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.