A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat kikeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a 8 evőkanál langyos vizet és a 10 evőkanál olajat. Összekeverjük, majd belevegyítjük a sütőporral elkevert, átszitált lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjéket is.
A tésztát két részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük a kakaót. Két őzgerinc formát kivajazunk, kilisztezünk, és a piskótákat 180 fokon előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Az étkezési keményítőt és a vaníliás cukrot elkeverjük a tejben, majd sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni. A vajat elkeverjük a porcukorral, majd a már elkészített krémmel és a rummal. A kihűlt piskótatésztákat vékony lapokra szeleteljük, és váltakozva megtöltjük a krémmel. A maradék krémet a sütemény külsejére kenjük.
Az összetördelt csokoládét a margarinnal együtt vízgőz fölött felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Ha kész, ferdén szeletekre vágjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.