A puncsszelethez először a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és elfelezzük. Az egyik bucit tovább felezzük. Egy 22x34 cm-es tepsi hátoldalára szilikonos sütőpapírt teszünk, és az egyik kisebb tésztagolyót rányújtjuk, majd 190 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt világosra sütjük.
A másik lapot is kisütjük ugyanilyen módon. A kisült tésztákat a papírral együtt leemeljük és teljesen kihűtjük, mert különben összetörnek!
A megmaradt tésztát is kinyújtjuk, kisütjük. (Ennél nem baj, ha összetörik, mert úgyis törve kerül a töltelékbe.)
A vizet felforraljuk a cukorral, majd langyosra hűtjük, és a darabokra tört tésztára öntjük, majd hozzákeverjük a darált diót, a kakaóport és a rumaromát is.
Az első réteg tésztát megkenjük lekvárral, erre jön a töltelék, majd ismét lekvár, és ismét tészta. Egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át állni hagyjuk.
Másnap a tetején lévő tésztalapot felforrósított és átszűrt lekvárral lekenjük.
Egy fém tálban a tojásfehérjét a porcukorral és a szörppel elkezdjük felverni, majd vízgőz fölé tesszük. Hozzákeverjük a citromlevet, a puncsos pudingport és a vajat is. Addig keverjük géppel, amíg jól be nem sűrűsödik. A lekvárral megkent tészta tetejére csurgatjuk, de gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar megköt. Késsel ne kenjük, mert maszatos lesz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.