Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Mákos guba  recept
Mákos guba
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Ajánló

Elizabeth Bard: Piknik Provence-ban - Emlékek receptekkel

Elizabeth Bard, a nagy sikerű Ebéd Párizsban című receptes regény szerzője új kötettel jelentkezett. A helyszín ezúttal már nem a csigalépcsős házakkal teli Párizs, hanem a levendulamezőkkel tarkított, romantikus Provence.

A könyv egyszerre lebilincselő szakácskönyv és őszinte hangvételű életrajzi regény. Megismerhetjük benne a vérbeli New York-i Elizabeth életének újabb fordulatait: hogyan jutott Párizsból Provence-ba, és férjével kisfiuk születése mellett hogyan nyitották meg első fagyizójukat.


A több mint 60 ínycsiklandó recept között a klasszikus provence-i receptek mellett találhatunk észak-afrikai és zsidó ételeket is, érthető leírásokkal, itthon is könnyedén beszerezhető hozzávalókkal. A cukkini-krémlevestől, a fügés-avokádós- csirkés rukolasalátán és észak-afrikai fűszerezésű bárányon át a tejpitéig válogathatunk az izgalmasabbnál izgalmasabb receptek közül. És hogy egy kicsit haza is beszéljünk: készíthetünk amerikai-provence-i módra magyar cseresznyés süteményt is!
A „konyharegény” bátran ajánlható mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, hiszen ahogy a szerzőnő tanítja: „Az élet – konyhán belül és kívül - nem más, mint találkozás az ismeretlennel.”

Hamarosan itt a spárgaszezon! Kedvcsinálónak, íme egy spárgás recept Elizabeth könyvéből:
Zsenge spárga tahini joghurtöntettel

½ kg zsenge spárga
2 evőkanál sötét színű (hántolatlan) tahini, azaz szezámpaszta
3 evő- és két teáskanál frissen facsart citromlé
1 és ¼ csésze görög joghurt (teljes tejből a legjobb)
1 csipetnyi finom tengeri só
frissen őrölt fekete bors

Mossuk meg a spárgát, vágjuk le a kemény végeket, aztán egy nagy edényben, forrásban levő vízben pároljuk 3-5 percig, a szálak vastagságától függően. A spárgát túlfőzni bűn (összelottyad és büdös lesz), tehát figyeljünk, és addig emeljük ki a vízből, míg fényes és szilárd.
Az öntethez: közepes üvegedényben (vagy más saválló anyagú tálban) keverjük simára a tahinit a citromlével. Adjuk hozzá a joghurtot, a csipet sót, alaposan keverjük össze. Szórjuk rá az őrölt borsot.
A spárgát melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk, a szószt adjuk mellé!
4 személynek elegendő, előételnek vagy köretnek

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.