Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Ajánló

Elizabeth Bard: Piknik Provence-ban - Emlékek receptekkel

Elizabeth Bard, a nagy sikerű Ebéd Párizsban című receptes regény szerzője új kötettel jelentkezett. A helyszín ezúttal már nem a csigalépcsős házakkal teli Párizs, hanem a levendulamezőkkel tarkított, romantikus Provence.

A könyv egyszerre lebilincselő szakácskönyv és őszinte hangvételű életrajzi regény. Megismerhetjük benne a vérbeli New York-i Elizabeth életének újabb fordulatait: hogyan jutott Párizsból Provence-ba, és férjével kisfiuk születése mellett hogyan nyitották meg első fagyizójukat.


A több mint 60 ínycsiklandó recept között a klasszikus provence-i receptek mellett találhatunk észak-afrikai és zsidó ételeket is, érthető leírásokkal, itthon is könnyedén beszerezhető hozzávalókkal. A cukkini-krémlevestől, a fügés-avokádós- csirkés rukolasalátán és észak-afrikai fűszerezésű bárányon át a tejpitéig válogathatunk az izgalmasabbnál izgalmasabb receptek közül. És hogy egy kicsit haza is beszéljünk: készíthetünk amerikai-provence-i módra magyar cseresznyés süteményt is!
A „konyharegény” bátran ajánlható mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, hiszen ahogy a szerzőnő tanítja: „Az élet – konyhán belül és kívül - nem más, mint találkozás az ismeretlennel.”

Hamarosan itt a spárgaszezon! Kedvcsinálónak, íme egy spárgás recept Elizabeth könyvéből:
Zsenge spárga tahini joghurtöntettel

½ kg zsenge spárga
2 evőkanál sötét színű (hántolatlan) tahini, azaz szezámpaszta
3 evő- és két teáskanál frissen facsart citromlé
1 és ¼ csésze görög joghurt (teljes tejből a legjobb)
1 csipetnyi finom tengeri só
frissen őrölt fekete bors

Mossuk meg a spárgát, vágjuk le a kemény végeket, aztán egy nagy edényben, forrásban levő vízben pároljuk 3-5 percig, a szálak vastagságától függően. A spárgát túlfőzni bűn (összelottyad és büdös lesz), tehát figyeljünk, és addig emeljük ki a vízből, míg fényes és szilárd.
Az öntethez: közepes üvegedényben (vagy más saválló anyagú tálban) keverjük simára a tahinit a citromlével. Adjuk hozzá a joghurtot, a csipet sót, alaposan keverjük össze. Szórjuk rá az őrölt borsot.
A spárgát melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk, a szószt adjuk mellé!
4 személynek elegendő, előételnek vagy köretnek

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.