Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta recept
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Ajánló

Már Budapesten is élvezhetjük a szegedi ízeket

2015. április közepén nyílt meg a Szegedi Halbisztró Kiskőrössy 2.0 étterem, Budapesten, a Jókai téren.

A névválasztásuk nem a véletlen műve. Szegedről érkeztek, hogy elhozzák a szegedi halászlét, amit több mint 30 éve folyamatosan készítenek a Tisza partjára ellátogató vendégeik örömére.
Szegedi csárdájuk (Kiskőrössy Halászcsárda, ami az egykori tulajdonosról Kőrössy Józsefről kapta a nevét) az 1900-as évek eleje óta működik, felhasználva a Csongrád megyében megtalálható kiváló minőségű hal-alapanyagot ételei elkészítéséhez.

Fővárosi vendégeik igényeire és Budapest gasztronómiai palettájának színesítésére gondolva elhatározták, hogy nyitnak egy bisztrót, ahol a Szegedről érkező halászlevet és egyéb halételeinket kínálják a főváros lakói és az ide látogatók kényeztetésére.
Amivel szolgálnak az nem más, mint a Szegeden már klasszikusnak számító túrós csusza, halpaprikás, haltepertő és egyéb kizárólag friss magyar halakból készült finomságok.

Talán a mai „trendi” világban egy kissé ódivatúak tűnhet az általuk nyújtott termékek palettája, de ők - nem fognak „óriási konyhai mutatványokat bemutatni” – a már sokak által megkedvelt és elvárt ízeket a jól bevált módszerrel elkészítve kínálják kedves vendégeik számára. A receptúra tehát ugyanaz, mint Szegeden, talán csak a tálalásban találnak majd eltérést a hozzánk betérők.
Ugyanazt a minőséget nyújtják egy modernebb környezetben, mint amit Szegeden megszokhattak tőlük.

Szeretettel várnak tehát mindenkit, legyen szegedi születésű, esetleg már betért hozzánk Szegeden, vagy vágyik az igazi autentikus magyar íz világra, hétfőtől vasárnapig 11:00 – 22:00 óra között.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.