Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Praktikus

Csipsz házilag: egyszerűbb, mint gondolnád!

Gyakran vásárolsz kész ropogtatnivalókat, mert nélkülük elképzelhetetlennek tartod az esti tévézést? Tudunk jobb megoldást!

Az újabb csipszállomány beszerzése előtt gondold végig, nem lenne-e jobb saját kezűleg előállítania a finomságot. Így olcsóbb, gyorsan elkészül, és kevesebb egészségre káros összetevőt tartalmaz.

Krumpli, olaj, só

Mindössze ez a három hozzávaló szükséges a sikerhez. Lehetőleg C típusú, vagyis sütéshez ajánlott burgonyát válassz. Hámozd meg a szemeket, majd uborkaszeletelővel vagy káposztagyaluval karikázd fel max. 2 mm vastagon. Hogy a csipsz állaga megfelelő legyen, a felesleges keményítőt el kell távolítani. Ehhez tegyél egy nagy tálba hideg vizet, áztasd bele a szeleteket, majd pár perc múlva öntsd le róluk a vizet. Ismételd a műveletet addig, amíg kristálytiszta nem marad a burgonya áztatóvize. A leszűrt krumplit alaposan szárazra kell törölni.

Miben és hogyan?

A klasszikus változathoz sok olaj szükséges, és fritőzben vagy serpenyőben egyaránt elkészíthető. Egyszerre csak kevés krumplit tegyél a forró zsiradékba, hogy ne tapadjanak össze a szeletek. 3-4 perc múltán, amikor már a szirmok közepe sem puha, szedd ki őket konyhai papírtörlőre, aztán mielőtt arra ráragadnának, tedd át egy tálba, és fűszerezd kedved szerint.

A krumplit sütőben is megsütheted. Előtte olajjal keverd el a nyers szirmokat, terítsd szét őket a sütőpapírral letakart sütőlemezen, és told be a 180 fokos sütőbe 15 percre.

Mikrohullámú sütőben szintén készíthetsz csipszet. Az olajjal elkevert szeleteket húzd fel bambusznyársakra, majd fektesd azokat egy mélytányérra úgy, hogy a krumpli ne érjen az edényhez. 750 watton 6-7 perc alatt meg is sülnek!

Édesből is lehet

Csipszet batátából, vagyis édesburgonyából is készíthetsz, ám vedd figyelembe, hogy ez hamar megég, és ha barnára sül, kesernyés lesz az íze.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.