A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Puncstorta  recept
Puncstorta
Praktikus

Csipsz házilag: egyszerűbb, mint gondolnád!

Gyakran vásárolsz kész ropogtatnivalókat, mert nélkülük elképzelhetetlennek tartod az esti tévézést? Tudunk jobb megoldást!

Az újabb csipszállomány beszerzése előtt gondold végig, nem lenne-e jobb saját kezűleg előállítania a finomságot. Így olcsóbb, gyorsan elkészül, és kevesebb egészségre káros összetevőt tartalmaz.

Krumpli, olaj, só

Mindössze ez a három hozzávaló szükséges a sikerhez. Lehetőleg C típusú, vagyis sütéshez ajánlott burgonyát válassz. Hámozd meg a szemeket, majd uborkaszeletelővel vagy káposztagyaluval karikázd fel max. 2 mm vastagon. Hogy a csipsz állaga megfelelő legyen, a felesleges keményítőt el kell távolítani. Ehhez tegyél egy nagy tálba hideg vizet, áztasd bele a szeleteket, majd pár perc múlva öntsd le róluk a vizet. Ismételd a műveletet addig, amíg kristálytiszta nem marad a burgonya áztatóvize. A leszűrt krumplit alaposan szárazra kell törölni.

Miben és hogyan?

A klasszikus változathoz sok olaj szükséges, és fritőzben vagy serpenyőben egyaránt elkészíthető. Egyszerre csak kevés krumplit tegyél a forró zsiradékba, hogy ne tapadjanak össze a szeletek. 3-4 perc múltán, amikor már a szirmok közepe sem puha, szedd ki őket konyhai papírtörlőre, aztán mielőtt arra ráragadnának, tedd át egy tálba, és fűszerezd kedved szerint.

A krumplit sütőben is megsütheted. Előtte olajjal keverd el a nyers szirmokat, terítsd szét őket a sütőpapírral letakart sütőlemezen, és told be a 180 fokos sütőbe 15 percre.

Mikrohullámú sütőben szintén készíthetsz csipszet. Az olajjal elkevert szeleteket húzd fel bambusznyársakra, majd fektesd azokat egy mélytányérra úgy, hogy a krumpli ne érjen az edényhez. 750 watton 6-7 perc alatt meg is sülnek!

Édesből is lehet

Csipszet batátából, vagyis édesburgonyából is készíthetsz, ám vedd figyelembe, hogy ez hamar megég, és ha barnára sül, kesernyés lesz az íze.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.