Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egy egyszerű burgonyakrémlevesből is varázsolhatsz különleges fogást, ha olyan hozzávalókat adsz hozzá, amelyek tökéletesen kiegészítik az alapreceptet, így még finomabbá teszik az ételt.

Lestyános burgonyakrémleves pirított dióval: az étel nevéből szinte minden extra hozzávaló kiderül, az egyik a lestyán, a másik pedig a pirított dió. Azonban a receptben szerepel egy olyan összetevő is, amitől még finomabb lesz a Vidék íze magazin kiváló fogása, ez pedig nem más, mint a póréhagyma. Láthatjuk tehát, hogy néhány egyszerű hozzávaló is elég ahhoz, hogy egy igazán ízletes levest főzzünk, amiből ebédre és vacsorára is jól esik egy-egy tányérral.

Lestyános burgonyakrémleves pirított dióval
Lestyános burgonyakrémleves pirított dióval - egy különlegesen finom fogás
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Így készül a Vidék íze magazin remek étele, a lestyános burgonyakrémleves pirított dióval 

Előkészítés: 15 perc 

Főzés: 25 perc

Hozzávalók:

  • fél póréhagyma
  • 2 evőkanál zsiradék
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg sárga burgonya
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • pár levél friss vagy 1 teáskanál szárított lestyán
  • fehér bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 marék dió a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Megmossuk a póréhagymát. Hosszában elfelezzük, vékony félkarikákra vágjuk. Egy fazékba tesszük a zsiradékkal együtt, és átlátszóra dinszteljük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, egy percig együtt sütjük. 
  2. A meghámozott, kisebb kockákra vágott krumplit rátesszük, felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni. Közben hozzáadjuk a lestyánt, ízesítjük sóval, borssal, csipetnyi őrölt szerecsendióval. Addig főzzük, míg a krumpli nagyon puha nem lesz. Ha kész, levesszük a tűzről, és merülőmixerrel pürésítjük.
  3. Száraz serpenyőben megpirítjuk a diót. A kész leves tetejére szórjuk, és úgy adagoljuk, hogy minden tányérba jusson a ropogós feltétből is.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.