Egy egyszerű burgonyakrémlevesből is varázsolhatsz különleges fogást, ha olyan hozzávalókat adsz hozzá, amelyek tökéletesen kiegészítik az alapreceptet, így még finomabbá teszik az ételt.
Lestyános burgonyakrémleves pirított dióval: az étel nevéből szinte minden extra hozzávaló kiderül, az egyik a lestyán, a másik pedig a pirított dió. Azonban a receptben szerepel egy olyan összetevő is, amitől még finomabb lesz a Vidék íze magazin kiváló fogása, ez pedig nem más, mint a póréhagyma. Láthatjuk tehát, hogy néhány egyszerű hozzávaló is elég ahhoz, hogy egy igazán ízletes levest főzzünk, amiből ebédre és vacsorára is jól esik egy-egy tányérral.
Így készül a Vidék íze magazin remek étele, a lestyános burgonyakrémleves pirított dióval
Előkészítés: 15 perc
Főzés: 25 perc
Hozzávalók:
fél póréhagyma
2 evőkanál zsiradék
2 gerezd fokhagyma
60 dkg sárga burgonya
1,5 l zöldségalaplé
pár levél friss vagy 1 teáskanál szárított lestyán
só
fehér bors
1 csipet őrölt szerecsendió
2 marék dió a tálaláshoz
Elkészítés:
Megmossuk a póréhagymát. Hosszában elfelezzük, vékony félkarikákra vágjuk. Egy fazékba tesszük a zsiradékkal együtt, és átlátszóra dinszteljük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, egy percig együtt sütjük.
A meghámozott, kisebb kockákra vágott krumplit rátesszük, felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni. Közben hozzáadjuk a lestyánt, ízesítjük sóval, borssal, csipetnyi őrölt szerecsendióval. Addig főzzük, míg a krumpli nagyon puha nem lesz. Ha kész, levesszük a tűzről, és merülőmixerrel pürésítjük.
Száraz serpenyőben megpirítjuk a diót. A kész leves tetejére szórjuk, és úgy adagoljuk, hogy minden tányérba jusson a ropogós feltétből is.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.