Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mákos guba  recept
Mákos guba
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Az igazán finom sült burgonya belül krémes és bolyhos, kívül pedig ropogós. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult feladat, mondjuk tény, hogy a tökéletes végeredményhez be kell tartani néhány alapszabályt. Nézzük, melyek ezek!

Ha a tökéletes sült krumpli receptjét keresed, akkor az alábbi változatot mindenképpen ki kell próbálnod! Az elkészítése pofonegyszerű, és csak néhány hozzávalóra lesz szükséged: burgonyára, olajra, vajra, sóra és borsra.

A tökéletes sült burgonya kívül ropogós, belül pedig puha és bolyhos / Fotó: Shutterstock
A tökéletes sült burgonya kívül ropogós, belül pedig puha és bolyhos / Fotó: Shutterstock

Így kell elkészíteni!

  1. Első lépésként alaposan megmossuk a burgonyákat, amihez akár súrolókefét is használhatunk. Figyeljünk arra, hogy a krumpli makulátlanul tiszta legyen!
  2. Ezután a burgonyákat villával megszurkáljuk – erre azért van szükség, hogy a gőz távozhasson a zöldség belsejéből, miközben az sül.
  3. Fontos, hogy a krumplikat jól átkenjük olajjal, ugyanis ettől lesz igazán ropogós a burgonya külseje.
  4. A burgonyákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Miután elkészült a krumpli, bevágjuk a tetejét, kevés vajat teszünk bele, illetve ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Jól illik grillezett húsokhoz és friss salátákhoz, de készíthetünk mellé ízletes mártogatóst is. Illetve, amíg forró, reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.