Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Az igazán finom sült burgonya belül krémes és bolyhos, kívül pedig ropogós. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult feladat, mondjuk tény, hogy a tökéletes végeredményhez be kell tartani néhány alapszabályt. Nézzük, melyek ezek!

Ha a tökéletes sült krumpli receptjét keresed, akkor az alábbi változatot mindenképpen ki kell próbálnod! Az elkészítése pofonegyszerű, és csak néhány hozzávalóra lesz szükséged: burgonyára, olajra, vajra, sóra és borsra.

A tökéletes sült burgonya kívül ropogós, belül pedig puha és bolyhos / Fotó: Shutterstock
A tökéletes sült burgonya kívül ropogós, belül pedig puha és bolyhos / Fotó: Shutterstock

Így kell elkészíteni!

  1. Első lépésként alaposan megmossuk a burgonyákat, amihez akár súrolókefét is használhatunk. Figyeljünk arra, hogy a krumpli makulátlanul tiszta legyen!
  2. Ezután a burgonyákat villával megszurkáljuk – erre azért van szükség, hogy a gőz távozhasson a zöldség belsejéből, miközben az sül.
  3. Fontos, hogy a krumplikat jól átkenjük olajjal, ugyanis ettől lesz igazán ropogós a burgonya külseje.
  4. A burgonyákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Miután elkészült a krumpli, bevágjuk a tetejét, kevés vajat teszünk bele, illetve ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Jól illik grillezett húsokhoz és friss salátákhoz, de készíthetünk mellé ízletes mártogatóst is. Illetve, amíg forró, reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.