Pörkölt pulykazúzából, mellé krumplibaba kerüljön a tányérra: íme a mesteri recept

Legyen szó csirkemellről, combról vagy sertéshúsról, az emberek többsége inkább a filézett változatokat keresi és vásárolja, ugyanis ezekkel van a legkevesebb munka. Kicsomagoljuk, daraboljuk és mehet is az ételbe. A csont azonban rendkívül finom ízt tud adni a leveseknek, pörkölteknek, nem beszélve az egészben sült pulykaszárnyról. A csontos húsok mellett háttérbe szorultak a belsőségek, mint például a máj, a szív és a zúza is, pedig ezekből is finom ételek készíthetőek.
A zúza, vagy zúzagyomor a madarak gyomrának a része. Izomzata vastag, erős, ugyanis ez segít a madárnak feldarabolni a táplálékot. Hiába tűnik úgy, hogy fogyasztásra nem alkalmas a zúza, bizony ehető, sőt vannak olyanok, akik egyenesen rajonganak érte! A zúzapörkölt azonban nem könnyű étel, viszont érdemes kipróbálni. A Vidék íze magazin mutat is hozzá egy remek receptet, melyhez különleges köret, az úgynevezett krumplibaba dukál. Hogy mi ez és hogyan készül?
Hozzávalók:
A pörkölthöz:
A krumplibabához:
Elkészítés:
(Kiajánló kép: Vidék íze magazin)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.