Farsangi szalagos fánk
Tárkonyos csirkeraguleves
Körömpörkölt csülökkel
Epres blondie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Zsemlegombóc
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
Babgulyás
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagymás rostélyos
Dödölle - az eredeti recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Alapételek

Pörkölt pulykazúzából, mellé krumplibaba kerüljön a tányérra: íme a mesteri recept

Így készül a krumplibaba zúzapörkölttel /Recept és fotó: Vidék íze magazin
A zúzapörkölt nemcsak Szoboszlai Dominik, hanem még sok száz magyar kedvence. Nem véletlenül, ugyanis egy különleges étel, mely egy nem szokványos alapanyagból készül. Aki még nem kóstolta, próbálja ki, hoztunk is hozzá egy remek receptet!

Legyen szó csirkemellről, combról vagy sertéshúsról, az emberek többsége inkább a filézett változatokat keresi és vásárolja, ugyanis ezekkel van a legkevesebb munka. Kicsomagoljuk, daraboljuk és mehet is az ételbe. A csont azonban rendkívül finom ízt tud adni a leveseknek, pörkölteknek, nem beszélve az egészben sült pulykaszárnyról. A csontos húsok mellett háttérbe szorultak a belsőségek, mint például a máj, a szív és a zúza is, pedig ezekből is finom ételek készíthetőek.
 

Így készül a krumplibaba zúzapörkölttel /Recept és fotó: Vidék íze magazin
Így készül a krumplibaba zúzapörkölttel /Recept és fotó: Vidék íze magazin

A zúza, vagy zúzagyomor a madarak gyomrának a része. Izomzata vastag, erős, ugyanis ez segít a madárnak feldarabolni a táplálékot. Hiába tűnik úgy, hogy fogyasztásra nem alkalmas a zúza, bizony ehető, sőt vannak olyanok, akik egyenesen rajonganak érte! A zúzapörkölt azonban nem könnyű étel, viszont érdemes kipróbálni. A Vidék íze magazin mutat is hozzá egy remek receptet, melyhez különleges köret, az úgynevezett krumplibaba dukál. Hogy mi ez és hogyan készül?

Íme a krumplibaba zúzapörkölttel receptje!

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

  • 80 dkg pulykazúza
  • 3 db közepes vöröshagyma
  • kevés zsiradék
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt pirospaprika
  • bors

A krumplibabához:

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • 1 csokor újhagyma
  • 6-8 evőkanál liszt
  • bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Először a pörköltet készítjük el. A finomra vágott hagymát üvegesre sütjük kevés zsiradékon. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, rászórjuk a megtisztított, feldarabolt zúzát. Öntünk alá kevés vizet, sózzuk és borsozzuk, majd kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk. Az elfőtt folyadékot mindig pótoljuk, ügyelve arra, hogy jó sűrű szaftja legyen a végén.
  2. Lereszeljük a meghámozott burgonyát a reszelő nagyobbik rombuszos oldalán. Összekeverjük annyi liszttel, amennyit felvesz. Sóval, zúzott fokhagymával, apróra vágott újhagymával és petrezselyem zöldjével ízesítjük. Olajos kanállal kis halmokat rakunk felforrósított bő olajba, és pár perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütjük.

(Kiajánló kép: Vidék íze magazin)

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.