Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Normál súlyú, egészséges középkorúak vizsgálata alapján egészségesebb a napi háromszori étkezés, mint az egyszerre elfogyasztott nagy ebéd, vagy vacsora – állapították meg a tudósok.

A Beltsville-i Mezőgazdasági Kutató Szolgálat (ARS) Humán Táplálkozási Kutató Központjának tudósai és a Baltimore-i Nemzeti Öregedés Intézet (NIA) munkatársai a vizsgálathoz férfi és nő önkénteseket kértek fel arra, hogy kétszer 8 héten át kövessék a megszabott diétás előírásokat.

Az egyik periódusban naponta háromszor kellett étkezniük, míg a másikban ugyanazt a kalóriamennyiséget – mely éppen a súlyuk fenntartásához volt elegendő – napi egyszeri étkezés során kellett elfogyasztaniuk. Ezzel a módszerrel a résztvevők a saját kontrolljukként szolgáltak. A vizsgálatot az ARS élettanászai, David Baer és William Rumpler az NIA idegtudósával, Mark Mattsonnal közösen tervezték.

Az American Journal of Clinical Nutritionben közölt cikk szerint az egyetlen étkezés következtében szignifikáns mértékben emelkedett a résztvevők összkoleszterin- és „rossz” (LDL) koleszterinszintje, valamint a vérnyomása is, ahhoz képest, amikor naponta háromszor ettek. Ezek a szív- és érrendszeri betegségekre hajlamosító rizikótényezők annak ellenére változtak negatív irányban, hogy a napi egy evés periódusában enyhén csökkent az önkéntesek testsúlya és zsírtömege.

Az eredményekből ezen felül az is kiderült, hogy az egyszeri étkezés növeli a reggeli éhezési vércukorszintet, és késlelteti a szervezet inzulinra adott reakcióját. Az inzulin hormon az egyetlen a szervezetben, amely képes csökkenteni a vércukor szintjét, működésének zavara esetén cukorbetegség léphet fel.

Forrás: Medipress

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.