Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Avokádókrém recept
Avokádókrém
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Normál súlyú, egészséges középkorúak vizsgálata alapján egészségesebb a napi háromszori étkezés, mint az egyszerre elfogyasztott nagy ebéd, vagy vacsora – állapították meg a tudósok.

A Beltsville-i Mezőgazdasági Kutató Szolgálat (ARS) Humán Táplálkozási Kutató Központjának tudósai és a Baltimore-i Nemzeti Öregedés Intézet (NIA) munkatársai a vizsgálathoz férfi és nő önkénteseket kértek fel arra, hogy kétszer 8 héten át kövessék a megszabott diétás előírásokat.

Az egyik periódusban naponta háromszor kellett étkezniük, míg a másikban ugyanazt a kalóriamennyiséget – mely éppen a súlyuk fenntartásához volt elegendő – napi egyszeri étkezés során kellett elfogyasztaniuk. Ezzel a módszerrel a résztvevők a saját kontrolljukként szolgáltak. A vizsgálatot az ARS élettanászai, David Baer és William Rumpler az NIA idegtudósával, Mark Mattsonnal közösen tervezték.

Az American Journal of Clinical Nutritionben közölt cikk szerint az egyetlen étkezés következtében szignifikáns mértékben emelkedett a résztvevők összkoleszterin- és „rossz” (LDL) koleszterinszintje, valamint a vérnyomása is, ahhoz képest, amikor naponta háromszor ettek. Ezek a szív- és érrendszeri betegségekre hajlamosító rizikótényezők annak ellenére változtak negatív irányban, hogy a napi egy evés periódusában enyhén csökkent az önkéntesek testsúlya és zsírtömege.

Az eredményekből ezen felül az is kiderült, hogy az egyszeri étkezés növeli a reggeli éhezési vércukorszintet, és késlelteti a szervezet inzulinra adott reakcióját. Az inzulin hormon az egyetlen a szervezetben, amely képes csökkenteni a vércukor szintjét, működésének zavara esetén cukorbetegség léphet fel.

Forrás: Medipress

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.