Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legtöbb embernél a reggeli rituálé legfontosabb eleme a kávézás. Ezen belül persze ahányan vagyunk, annyiféleképpen isszuk a feketét: van, aki az eszpresszót, van, aki a hosszú kávét, van, aki az amerikai típusú filterest és van, aki az instant kávét részesíti előnyben – és még sorolhatnánk a variációkat.

Egy csésze vagy bögre forró kávé reggel vagy délután, amikor az ebéd az utolsó csepp vért is kivitte az agyunkból életmentő lehet! Persze nem mindegy, hogyan készítjük el, mivel a módszertől függ egyrészt a feketénk hatékonysága, másrészt az íze is.

Bizony, a filteres kávét is el lehet rontani, ha a víz nem megfelelő hőmérsékletű! (Fotó: Shutterstock)
Bizony, a filteres kávét is el lehet rontani, ha a víz nem megfelelő hőmérsékletű! (Fotó: Shutterstock)


A kotyogósban készített tökéletes kávéról értekeztünk már. Arról is írtunk, hogyan készítsünk gép nélkül tökéletes tejhabot, ám arról még nem esett szó, hogyan készül a két legegyszerűbb változat: az instant kávé vagy a filteres. Többekben felmerülhet most a kérdés: minek erről egyetlen szót is ejteni, hiszen pofonegyszerű: minkettőt le kell önteni a megfelelő mennyiségű forró vízzel, és kis túlzással már ihatjuk is. Az a helyzet azonban, hogy ezt is, ugyanúgy, ahogy a világ egyik legegyszerűbb ételének számító rántottát: el lehet rontani. Mégpedig azzal, ha túl forró vizet öntünk rá. A 100 fok körüli hőmérséklet ugyanis szó szerint megégeti a kávészemeket, és a végeredmény kesernyés-savas utóízű ital lesz.

A Historical Genius szerint akkor érhetjük el a legjobb eredményt, ha a vizet a forrás után, körülbelül 30 másodperccel – vagy mondjuk úgy, hogy amikor az utolsó buborékok is elillannak belőle –, vékony sugárban, lassan csorgatjuk rá az őrölt/instant kávénkra. Ez az ideális hőmérséklet az ízek és aromák tökéletes kioldódásához!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.