“A Borminősítési Igazgatóság harminc napra bezáratta az egri Vincze Borászat pincéjét. Hozzáadott glicerint találtak a 2005-ben az év bortermelőjének választott Vincze Béla egy exportra szánt borában, majd két másik, már belföldi forgalomban lévő borban is.” (forrás: index.hu)
Helyes. Azonban a büntetést igencsak enyhének és nevetségesnek érzem. Mint ahogyan azt is, hogy Vincze Béla bocsánatot kért tettéért. A magyar borok évek óta küzdenek azért, hogy megérdemelt helyüket elfoglalhasság a magyar és külföldi piacon, erre pont egy díjnyertes borász tiporja sárba az eddig elért eredményeket.
Hogyan bízzunk így neves borászaink termékeiben, ha már mindenki hamisításra adja a fejét?
A glicerin egyébként nem okoz egészségkárosodást a szakértők szerint, de nagyobb adagban történő fogysztását hasmenés és fejfájás kísérheti. Ezt az adalékanyago azért adják a vörösborhoz, hogy testesebbnek tűnjön, így a gyengébb minőségű bort jobb áron lehet eladni a piacon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.