Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Most olvastam, hogy bezáratták a 2005-ös év borászának pincéjét, mert glicerint találtak benne. Felháborító.

Vincze Béla, a borász (forrás: vinczepinceszet.hu)
Vincze Béla, a borász (forrás: vinczepinceszet.hu)

“A Borminősítési Igazgatóság harminc napra bezáratta az egri Vincze Borászat pincéjét. Hozzáadott glicerint találtak a 2005-ben az év bortermelőjének választott Vincze Béla egy exportra szánt borában, majd két másik, már belföldi forgalomban lévő borban is.” (forrás: index.hu)

Helyes. Azonban a büntetést igencsak enyhének és nevetségesnek érzem. Mint ahogyan azt is, hogy Vincze Béla bocsánatot kért tettéért. A magyar borok évek óta küzdenek azért, hogy megérdemelt helyüket elfoglalhasság a magyar és külföldi piacon, erre pont egy díjnyertes borász tiporja sárba az eddig elért eredményeket.

Hogyan bízzunk így neves borászaink termékeiben, ha már mindenki hamisításra adja a fejét?

A glicerin egyébként nem okoz egészségkárosodást a szakértők szerint, de nagyobb adagban történő fogysztását hasmenés és fejfájás kísérheti. Ezt az adalékanyago azért adják a vörösborhoz, hogy testesebbnek tűnjön, így a gyengébb minőségű bort jobb áron lehet eladni a piacon.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.