Holstein szelet recept
Holstein szelet
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Most olvastam, hogy bezáratták a 2005-ös év borászának pincéjét, mert glicerint találtak benne. Felháborító.

Vincze Béla, a borász (forrás: vinczepinceszet.hu)
Vincze Béla, a borász (forrás: vinczepinceszet.hu)

“A Borminősítési Igazgatóság harminc napra bezáratta az egri Vincze Borászat pincéjét. Hozzáadott glicerint találtak a 2005-ben az év bortermelőjének választott Vincze Béla egy exportra szánt borában, majd két másik, már belföldi forgalomban lévő borban is.” (forrás: index.hu)

Helyes. Azonban a büntetést igencsak enyhének és nevetségesnek érzem. Mint ahogyan azt is, hogy Vincze Béla bocsánatot kért tettéért. A magyar borok évek óta küzdenek azért, hogy megérdemelt helyüket elfoglalhasság a magyar és külföldi piacon, erre pont egy díjnyertes borász tiporja sárba az eddig elért eredményeket.

Hogyan bízzunk így neves borászaink termékeiben, ha már mindenki hamisításra adja a fejét?

A glicerin egyébként nem okoz egészségkárosodást a szakértők szerint, de nagyobb adagban történő fogysztását hasmenés és fejfájás kísérheti. Ezt az adalékanyago azért adják a vörösborhoz, hogy testesebbnek tűnjön, így a gyengébb minőségű bort jobb áron lehet eladni a piacon.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.