Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Most olvastam, hogy bezáratták a 2005-ös év borászának pincéjét, mert glicerint találtak benne. Felháborító.

Vincze Béla, a borász (forrás: vinczepinceszet.hu)
Vincze Béla, a borász (forrás: vinczepinceszet.hu)

“A Borminősítési Igazgatóság harminc napra bezáratta az egri Vincze Borászat pincéjét. Hozzáadott glicerint találtak a 2005-ben az év bortermelőjének választott Vincze Béla egy exportra szánt borában, majd két másik, már belföldi forgalomban lévő borban is.” (forrás: index.hu)

Helyes. Azonban a büntetést igencsak enyhének és nevetségesnek érzem. Mint ahogyan azt is, hogy Vincze Béla bocsánatot kért tettéért. A magyar borok évek óta küzdenek azért, hogy megérdemelt helyüket elfoglalhasság a magyar és külföldi piacon, erre pont egy díjnyertes borász tiporja sárba az eddig elért eredményeket.

Hogyan bízzunk így neves borászaink termékeiben, ha már mindenki hamisításra adja a fejét?

A glicerin egyébként nem okoz egészségkárosodást a szakértők szerint, de nagyobb adagban történő fogysztását hasmenés és fejfájás kísérheti. Ezt az adalékanyago azért adják a vörösborhoz, hogy testesebbnek tűnjön, így a gyengébb minőségű bort jobb áron lehet eladni a piacon.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.