Hozzávalók: 4 cl rum, 2 cl gránátalmaszörp (Grenadine), 100 ml vörös ribizlilé, 2–3 evőkanál felvert tejszín
Elkészítés: Előmelegítjük a poharat. Felforrósítjuk, de nem főzzük a rumot, a gránátalmaszörpöt és a ribizlilevet. Ezután a keveréket a pohárba töltjük, majd a tetejére halmozzuk a tejszínhabot.
Hozzávalók: 4 csésze kávé, 150 ml rum, 6 szem szegfűszeg, fél narancs vékonyan lehámozott héja kis darabokra vágva, ízlés szerint cukor
Elkészítés: Minden hozzávalót egy edényben lassú tűz felett felmelegítünk, de nem főzzük össze. A puncsot négy pohárba szűrjük, és azonnal forrón tálaljuk.
Hozzávalók: 1/2 l fehérbor, 1/4 l almalé, 100 ml Calvados, 2 evőkanál cukor, 2 fahéjrúd, 2 szem szegfűszeg, Ezenkívül: 4 vékony szelet alma
Elkészítés: Minden hozzávalót összekeverünk, lassan felforrósítjuk, de nem főzzük fel. Ha forró, poharakba szűrjük. Az almaszeletekkel díszítjük.
Hozzávalók: 1 zöld citrom, 1 evőkanál nyers (melaszos) barnacukor, 5 cl Cachaca (cukornádból készült pálinka), forró víz, 1–2 zöldcitrom-levél
Elkészítés: Megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk a zöld citromot, Longdrink-pohárba tesszük, egy fakanálkával kinyomkodjuk a levét, de a darabokat a pohárban hagyjuk. Összekeverjük a cukorral, és lecsepegtetjük a Cachacával, belekeverjük a citrom leveleit, majd feltöltjük forró vízzel.
Hozzávalók: 1 közepes narancs (lehetőleg vékony héjú), 3 ananászkarika (konzervből is lehet), 2 narancs leve, 1 üveg (0,7 l) vörösbor, 100 ml rum, 100 g cukor
Elkészítés: A narancs héját burgonyahámozóval vékonyan, spirál alakban lehámozzuk, ezután éles késsel vastagon lehámozzuk a narancsról a fehér héját, majd vékonyan felszeleteljük.
Kis darabokra vágjuk az ananászkarikákat, és a narancsszeletekkel, valamint 1,5 dl ananászlével, a narancslével, a cukorral, a vörösborral és a rummal folytonos kevergetés közben felforrósítjuk, de nem főzzük. A gyümölcsös puncsot üvegkannába töltjük, és a narancshéjspirálokkal díszítjük.
Hozzávalók: 400 ml tej, 125 g tejszín, 1 teáskanál reszelt citromhéj,
2 evőkanál citromlé, 125 ml tojáslikőr, fahéj
Elkészítés: A tejet felforrósítjuk a tejszínnel, a citromhéjjal és -lével, majd lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tojáslikőrt. Poharakba töltjük és megszórjuk fahéjjal.
Hozzávalók: 5 evőkanál cukor, 2 teáskanál finomra vágott friss gyömbér, 2 szem szegfűszeg, 250 ml frissen forrázott feketetea, 300 ml vörösbor, 2 evőkanál citromlé, 4 cl rum, 4 kandiscukros fa keverőrudacska (készen kapható termék)
Elkészítés: Egy edényben felfőzzük a cukrot 1 dl vízzel, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a gyömbért és a szegfűszeget, és az egészet kb. 15 percig lefedve állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a teát, a vörösbort és a citromlevet, majdnem forrásig melegítjük, beleöntjük a rumot, és szűrőn át poharakba töltjük. A kandiscukros pálcákkal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.