Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Ha a fagyos hideg november megtalál, tested-lelked egy forró ital után kiált. Lehet ez forró tea vagy puncs, fűszeres kávé vagy akár egy pohár forralt bor. Kényeztesd magad illatos, forró, téli innivalókkal!
Tejszínes puncs rummal (1 pohár)

Hozzávalók: 4 cl rum, 2 cl gránátalmaszörp (Grenadine), 100 ml vörös ribizlilé, 2–3 evőkanál felvert tejszín
Elkészítés: Előmelegítjük a poharat. Felforrósítjuk, de nem főzzük a rumot, a gránátalmaszörpöt és a ribizlilevet. Ezután a keveréket a pohárba töltjük, majd a tetejére halmozzuk a tejszínhabot.

Forró rumos kávépuncs pohárban (4 személyre)

Hozzávalók: 4 csésze kávé, 150 ml rum, 6 szem szegfűszeg, fél narancs vékonyan lehámozott héja kis darabokra vágva, ízlés szerint cukor
Elkészítés: Minden hozzávalót egy edényben lassú tűz felett felmelegítünk, de nem főzzük össze. A puncsot négy pohárba szűrjük, és azonnal forrón tálaljuk.

Gőzölgő almapuncs pohárban (4 személyre)

Hozzávalók: 1/2 l fehérbor, 1/4 l almalé, 100 ml Calvados, 2 evőkanál cukor, 2 fahéjrúd, 2 szem szegfűszeg, Ezenkívül: 4 vékony szelet alma
Elkészítés: Minden hozzávalót összekeverünk, lassan felforrósítjuk, de nem főzzük fel. Ha forró, poharakba szűrjük. Az almaszeletekkel díszítjük.

Forró Caipirinha (ejtsd: kaipirinya) pohárban (1 pohár)

Hozzávalók: 1 zöld citrom, 1 evőkanál nyers (melaszos) barnacukor, 5 cl Cachaca (cukornádból készült pálinka), forró víz, 1–2 zöldcitrom-levél
Elkészítés: Megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk a zöld citromot, Longdrink-pohárba tesszük, egy fakanálkával kinyomkodjuk a levét, de a darabokat a pohárban hagyjuk. Összekeverjük a cukorral, és lecsepegtetjük a Cachacával, belekeverjük a citrom leveleit, majd feltöltjük forró vízzel.

Vörösborpuncs gyümölcsdarabokkal, üvegkancsóban szervírozva (8 adaghoz)

Hozzávalók: 1 közepes narancs (lehetőleg vékony héjú), 3 ananászkarika (konzervből is lehet), 2 narancs leve, 1 üveg (0,7 l) vörösbor, 100 ml rum, 100 g cukor
Elkészítés: A narancs héját burgonyahámozóval vékonyan, spirál alakban lehámozzuk, ezután éles késsel vastagon lehámozzuk a narancsról a fehér héját, majd vékonyan felszeleteljük.
Kis darabokra vágjuk az ananászkarikákat, és a narancsszeletekkel, valamint 1,5 dl ananászlével, a narancslével, a cukorral, a vörösborral és a rummal folytonos kevergetés közben felforrósítjuk, de nem főzzük. A gyümölcsös puncsot üvegkannába töltjük, és a narancshéjspirálokkal díszítjük.

Forró fahéjas tojáslikőrital (4 személyre)

Hozzávalók: 400 ml tej, 125 g tejszín, 1 teáskanál reszelt citromhéj,
2 evőkanál citromlé, 125 ml tojáslikőr, fahéj
Elkészítés: A tejet felforrósítjuk a tejszínnel, a citromhéjjal és -lével, majd lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tojáslikőrt. Poharakba töltjük és megszórjuk fahéjjal.

Gyömbérpuncs kandiscukorral (4 személyre)

Hozzávalók: 5 evőkanál cukor, 2 teáskanál finomra vágott friss gyömbér, 2 szem szegfűszeg, 250 ml frissen forrázott feketetea, 300 ml vörösbor, 2 evőkanál citromlé, 4 cl rum, 4 kandiscukros fa keverőrudacska (készen kapható termék)
Elkészítés: Egy edényben felfőzzük a cukrot 1 dl vízzel, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a gyömbért és a szegfűszeget, és az egészet kb. 15 percig lefedve állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a teát, a vörösbort és a citromlevet, majdnem forrásig melegítjük, beleöntjük a rumot, és szűrőn át poharakba töltjük. A kandiscukros pálcákkal tálaljuk.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.