A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta recept
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Ha a fagyos hideg november megtalál, tested-lelked egy forró ital után kiált. Lehet ez forró tea vagy puncs, fűszeres kávé vagy akár egy pohár forralt bor. Kényeztesd magad illatos, forró, téli innivalókkal!
Tejszínes puncs rummal (1 pohár)

Hozzávalók: 4 cl rum, 2 cl gránátalmaszörp (Grenadine), 100 ml vörös ribizlilé, 2–3 evőkanál felvert tejszín
Elkészítés: Előmelegítjük a poharat. Felforrósítjuk, de nem főzzük a rumot, a gránátalmaszörpöt és a ribizlilevet. Ezután a keveréket a pohárba töltjük, majd a tetejére halmozzuk a tejszínhabot.

Forró rumos kávépuncs pohárban (4 személyre)

Hozzávalók: 4 csésze kávé, 150 ml rum, 6 szem szegfűszeg, fél narancs vékonyan lehámozott héja kis darabokra vágva, ízlés szerint cukor
Elkészítés: Minden hozzávalót egy edényben lassú tűz felett felmelegítünk, de nem főzzük össze. A puncsot négy pohárba szűrjük, és azonnal forrón tálaljuk.

Gőzölgő almapuncs pohárban (4 személyre)

Hozzávalók: 1/2 l fehérbor, 1/4 l almalé, 100 ml Calvados, 2 evőkanál cukor, 2 fahéjrúd, 2 szem szegfűszeg, Ezenkívül: 4 vékony szelet alma
Elkészítés: Minden hozzávalót összekeverünk, lassan felforrósítjuk, de nem főzzük fel. Ha forró, poharakba szűrjük. Az almaszeletekkel díszítjük.

Forró Caipirinha (ejtsd: kaipirinya) pohárban (1 pohár)

Hozzávalók: 1 zöld citrom, 1 evőkanál nyers (melaszos) barnacukor, 5 cl Cachaca (cukornádból készült pálinka), forró víz, 1–2 zöldcitrom-levél
Elkészítés: Megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk a zöld citromot, Longdrink-pohárba tesszük, egy fakanálkával kinyomkodjuk a levét, de a darabokat a pohárban hagyjuk. Összekeverjük a cukorral, és lecsepegtetjük a Cachacával, belekeverjük a citrom leveleit, majd feltöltjük forró vízzel.

Vörösborpuncs gyümölcsdarabokkal, üvegkancsóban szervírozva (8 adaghoz)

Hozzávalók: 1 közepes narancs (lehetőleg vékony héjú), 3 ananászkarika (konzervből is lehet), 2 narancs leve, 1 üveg (0,7 l) vörösbor, 100 ml rum, 100 g cukor
Elkészítés: A narancs héját burgonyahámozóval vékonyan, spirál alakban lehámozzuk, ezután éles késsel vastagon lehámozzuk a narancsról a fehér héját, majd vékonyan felszeleteljük.
Kis darabokra vágjuk az ananászkarikákat, és a narancsszeletekkel, valamint 1,5 dl ananászlével, a narancslével, a cukorral, a vörösborral és a rummal folytonos kevergetés közben felforrósítjuk, de nem főzzük. A gyümölcsös puncsot üvegkannába töltjük, és a narancshéjspirálokkal díszítjük.

Forró fahéjas tojáslikőrital (4 személyre)

Hozzávalók: 400 ml tej, 125 g tejszín, 1 teáskanál reszelt citromhéj,
2 evőkanál citromlé, 125 ml tojáslikőr, fahéj
Elkészítés: A tejet felforrósítjuk a tejszínnel, a citromhéjjal és -lével, majd lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tojáslikőrt. Poharakba töltjük és megszórjuk fahéjjal.

Gyömbérpuncs kandiscukorral (4 személyre)

Hozzávalók: 5 evőkanál cukor, 2 teáskanál finomra vágott friss gyömbér, 2 szem szegfűszeg, 250 ml frissen forrázott feketetea, 300 ml vörösbor, 2 evőkanál citromlé, 4 cl rum, 4 kandiscukros fa keverőrudacska (készen kapható termék)
Elkészítés: Egy edényben felfőzzük a cukrot 1 dl vízzel, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a gyömbért és a szegfűszeget, és az egészet kb. 15 percig lefedve állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a teát, a vörösbort és a citromlevet, majdnem forrásig melegítjük, beleöntjük a rumot, és szűrőn át poharakba töltjük. A kandiscukros pálcákkal tálaljuk.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.