Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Malajziában három nép él egymás mellett: a maláj, a kínai és az indiai, így a háromféle konyha mindegyike magán viseli a másik kettő jellegzetességeit.

A maláj konyha sok száraz fűszert használ, mártásokat főz, kedveli a kókuszdiót – ezek az indiai konyha hatásai. A kínai ételekhez hasonlóan sok csilit és szóját használnak. A malájoknak tilos a sertéshús fogyasztása, ezért aztán hiányzik az étlapról. Az országban sokféle növény, fűszer és gyümölcs megterem, a tengeri halakat, rákokat is előszeretettel fogyasztják. Tipikus fűszernövény a fokhagyma, a gyömbérfélék, a kurkumagyökér, a citromfű, a koriander, a kesudiólevél. Az édességek alapanyaga az édesburgonya, a jamgyökér, a tápiókaliszt, a rizs, a pálmacukor, a kókuszdió.

Reggelire rendszerint a „nazi lemakot” fogyasztják: banánlevélbe csomagolt, kókusztejben főtt rizst csiliszósszal, egy fél tojással, néhány sózott, szárított apró hallal. Ehhez jön még egy marék sült földimogyoró. Ebédre rizst esznek valamilyen húsétellel, zöldséggel és savanyúsággal. A délutáni teához sütemény dukál, a vacsora pedig hasonló az ebédhez. A malajziaiak szeretnek enni, és ha megengedhetik maguknak, hatalmas adagokat fogyasztanak. Csak akkor kezdjünk hozzá a maláj ételek elkészítéséhez, ha felkészültünk rá, hogy egyes speciális hozzávalók beszerzése nem lesz egyszerű, a főzés pedig gyakran időigényes.

Sárga rizs >>

Szaté >>

Sült csirke szilvaszósszal >>

Hal sajtmártásban >>

Maláj palacsinta >>

Wajik >>


Ha kedvet kaptál a világkonyhához, utazz, és kóstolj meg mindent élőben! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.