Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta recept
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Ajánló

Amikor a méret a nagyság jele - szexi magnum palackban a Kreinbacher pezsgők!

Milyen hatással van a magnum palack a tradicionális pezsgők fejlődésére, minőségére? A Kreinbacher Birtok már akkor megfogalmazta a kérdést, amikor pezsgőkészítésbe kezdtek Somlón. A választ épp egy évvel első pezsgőik premiere után, a 24. Budavári Borfesztiválon ismerhette meg a nagyközönség. Az új Brut Classic 2011 Magnum és Extra Dry Magnum limitált mennyiségben, formabontó design csomagolásban mutatkozott be.

A Kreinbacher Birtok minden pezsgője, így a most debütáló magnumok is a furmint szőlőfajtára építenek és a champagne-i módszert követve, palackban erjesztve és érlelve készülnek.

Extra Dry Magnum
Extra Dry Magnum

Champagne-ból érkezett Somlóra az az alaptézis is, amely szerint a magnum, azaz 1,5 literes palack az ideális méret, ha különleges Méthode Traditonnelle pezsgőt szeretnének készíteni. A palackos erjesztés és érlelés minőséget befolyásoló kulcstényezői ugyanis a magnum palackban még inkább kibontakozhatnak – ezt igazolják a somlói csapat első tapasztalatai is. Az alapbor, a házasítás ugyanaz, az eredmény mégis egy frissebb, gazdagabb pezsgő finomabb habzással, amelynek egyetlen magyarázata a méretkülönbség.

A magnum-hatás a pezsgő fejlődése során több ponton is érvényesül

- A finom aromák kialakulásában a bor második erjedésének meghatározó szerepe van. A magnum esetében a palack nyaka (így a dugó és pezsgő közötti tér) azonos méretű, míg az űrtartalom a duplája, tehát ugyanannyi pezsgőre fele annyi levegő jut. A kevesebb oxigén hatással van a második erjedésre – jelentősen, nagyságrendileg tíz nappal lelassítja ezt a kulcsfontosságú szakaszt. Ennek következménye, hogy újabb molekulák, aminosavak keletkeznek, ezzel újabb aromák születnek meg a pezsgőben.

- Az oxigén és pezsgő kedvező aránya a seprőn tartás, érlelés során is érvényesül. Ennek köszönhető, hogy a magnumba töltött pezsgők fejlődése lassabb, így a hosszabb érlelési idő után is őrzik frissességüket és tovább eltarthatóak. A méretes palackban a már leülepedett seprő nagyobb felületen érintkezhet a pezsgővel, így segíti az érlelési jegyek kialakulását is.

Formabontó csomagolás, sorszámozott palackok

A két limitált tételben készült pezsgő palackjai sorszámozottak, az Extra Dry Magnum és Brut Classic 2011 Magnum egyedi fejlesztesű kartont kapott. A vízszintes-függőleges rendjének megbontása három dimenzióban – a címke síkjából kilépve – még látványosabb; a doboz oldalra dől, miközben a palackot stabilan, egyenesen tartja.

Brut Classic 2011 Magnum
Brut Classic 2011 Magnum

Az izgalmas térhatást tovább hangsúlyozza, hogy a kartonon visszatér a brandre jellemző diagonális motívum, középpontjában a stilizált huszárvágással. Az exkluzív doboz tervezése és fejlesztése több hónapon át tartott, a DS Smith csomagolástervezői, a Kreinbacher Birtok és Unger Zsolt, Surányi Miklós designerek közreműködésével.

Magnum, a nagyvonalú

A borértők és gyűjtők kedvence egyszerre friss és gazdag karakterével a gasztronómiában is népszerű lehet, a magnum palack mégis ajándékként a legkeresettebb. Impresszív megjelenésével illik a különleges alkalmakhoz, pohárköszöntőnél egy nagyobb társaság koccintásához is elég.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.