A Kreinbacher Birtok minden pezsgője, így a most debütáló magnumok is a furmint szőlőfajtára építenek és a champagne-i módszert követve, palackban erjesztve és érlelve készülnek.
Champagne-ból érkezett Somlóra az az alaptézis is, amely szerint a magnum, azaz 1,5 literes palack az ideális méret, ha különleges Méthode Traditonnelle pezsgőt szeretnének készíteni. A palackos erjesztés és érlelés minőséget befolyásoló kulcstényezői ugyanis a magnum palackban még inkább kibontakozhatnak – ezt igazolják a somlói csapat első tapasztalatai is. Az alapbor, a házasítás ugyanaz, az eredmény mégis egy frissebb, gazdagabb pezsgő finomabb habzással, amelynek egyetlen magyarázata a méretkülönbség.
A magnum-hatás a pezsgő fejlődése során több ponton is érvényesül
- A finom aromák kialakulásában a bor második erjedésének meghatározó szerepe van. A magnum esetében a palack nyaka (így a dugó és pezsgő közötti tér) azonos méretű, míg az űrtartalom a duplája, tehát ugyanannyi pezsgőre fele annyi levegő jut. A kevesebb oxigén hatással van a második erjedésre – jelentősen, nagyságrendileg tíz nappal lelassítja ezt a kulcsfontosságú szakaszt. Ennek következménye, hogy újabb molekulák, aminosavak keletkeznek, ezzel újabb aromák születnek meg a pezsgőben.
- Az oxigén és pezsgő kedvező aránya a seprőn tartás, érlelés során is érvényesül. Ennek köszönhető, hogy a magnumba töltött pezsgők fejlődése lassabb, így a hosszabb érlelési idő után is őrzik frissességüket és tovább eltarthatóak. A méretes palackban a már leülepedett seprő nagyobb felületen érintkezhet a pezsgővel, így segíti az érlelési jegyek kialakulását is.
A két limitált tételben készült pezsgő palackjai sorszámozottak, az Extra Dry Magnum és Brut Classic 2011 Magnum egyedi fejlesztesű kartont kapott. A vízszintes-függőleges rendjének megbontása három dimenzióban – a címke síkjából kilépve – még látványosabb; a doboz oldalra dől, miközben a palackot stabilan, egyenesen tartja.
Az izgalmas térhatást tovább hangsúlyozza, hogy a kartonon visszatér a brandre jellemző diagonális motívum, középpontjában a stilizált huszárvágással. Az exkluzív doboz tervezése és fejlesztése több hónapon át tartott, a DS Smith csomagolástervezői, a Kreinbacher Birtok és Unger Zsolt, Surányi Miklós designerek közreműködésével.
A borértők és gyűjtők kedvence egyszerre friss és gazdag karakterével a gasztronómiában is népszerű lehet, a magnum palack mégis ajándékként a legkeresettebb. Impresszív megjelenésével illik a különleges alkalmakhoz, pohárköszöntőnél egy nagyobb társaság koccintásához is elég.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.