Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Puncstorta  recept
Puncstorta
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mákos guba  recept
Mákos guba
Idén, további négy alkalommal ülnek össze a civil, a hivatali és szakmai szektor képviselői, hogy megvitassák, környezetbarátabbá tehetőek-e a hazai vendéglátóhelyek és a rendezvények. A Jövő-t-Evő a Felelős Gasztrohős és a Zöldövezet Társulás által megvalósított, ingyenes fórumsorozat, mely nem csak a vendéglátosoknak ad útmutatást!

A Kozmosz Vegán Étteremben szeptember 30-án folytatódik a Felelős Gasztrohős és a Zöldövezet Társulás által elindított Jövő-t-Evő nevű szakmai fórumsorozat. A havonta megrendezett találkozókon azokat a fenntarthatósági eszközöket mutatják be, amelyeket a vendéglátóhelyek és rendezvényre kitelepülők beépíthetnek működésükbe. A fenntarthatósági eszközök olyan eljárások és technikák, melyek egy vendéglátóhelyet - csakúgy, mint egy közönséges háztartást - környezetbarátabbá, vagyis a jövő szempontjából fenntarthatóbbá tesznek. Ilyen a víz- és energia hatékonyság, a megfelelő hulladék és élelmiszer hulladék kezelés.

Nem csak vendéglátósoknak!

Az ingyenes rendezvényeken a résztvevők kérdéseiket közvetlenül feltehetik a hivatalos szervek képviselőinek, kapcsolatot építhetnek a szakmai szervezetekkel és a környezetbarát termékeket, szolgáltatásokat kínáló vállalatokkal. A célcsoport elsősorban a vendéglátó társadalom, de mivel az összes környezetbarát eljárás beépíthető egy "normál" háztartásba is, így minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak.

A citrom nem csak a teába jó>>>
Olcsó takarítószerek a konyhából és a kamrából>>>

Rendszeresen kitelepülnek rendezvényekre is
Rendszeresen kitelepülnek rendezvényekre is

Szakmai fórum

Az év eleji három fórum témái a helyi és szezonális termékek beszerzésének akadályai, a kitelepülések "zöldítése", illetve a környezetbarát csomagolás és szállítás lehetőségei voltak.

"Olykor egészen éles viták indultak, amelyek megmutatták, hogy a fórumokon részt vevő különböző szervezetek képviselői mennyire más szempontból látják az adott környezetvédelmi kérdést. A Jövő-t-Evő célja pont az, hogy ezeknek hangot adjunk és közösen találjunk utat a megoldás felé" - mondta Csobay Krisztina, a Zöldövezet társulás elnöke.

Próbáltad már a mosószódát?
Próbáltad már a mosószódát?

Így legyünk környezetbarátok

"Szeretnénk elkerülni, hogy a vendéglátósok és rendezvényszervezők pletykák vagy egy-egy rossz példa alapján alkossanak véleményt arról, hogy melyek a környezetbarát intézkedések és eljárások. Tudjuk, hogy nincs még mindenre szabályozás, vagy kialakult jó gyakorlat, ezért úgy gondoljuk, hogy sokkal jobb megoldás összehozni a feleket és harmonizálni a szakma, a hivatalok és a civilek álláspontjait; mintsem hagyni, hogy mindenki a saját feje után menjen." - tett hozzá Varga Judit, a Fenntartható Étterem minősítést kiadó Felelős Gasztrohős egyik alapítója.

Légy környezettudatos, és a pénztárcád is jól jár!
Légy környezettudatos, és a pénztárcád is jól jár!

Annak érdekében, hogy élő kapcsolatot tarthassanak fent a fórumok résztvevőivel és érdeklődőkkel, a szervezők online közvetítik az eseményeket és fogadják a felmerülő kérdéseket/javaslatokat a Jövő-t-Evő közösségi média csoportjában.

Csodatevő fehér porok>>>
A környezetbarát diéta>>>
A fórumbeszélgetések időpontjai és témái

Ebben az évben még négy alkalommal vehetünk részt Jövő-t-Evő programon. Szó lesz az energia- és vízhatékonyságról, a higiéniáról, hulladékcsökkentésről, élelmiszerhulladék-kezelésről. Az év utolsó rendezvényén pedig az emberek, legfőképp a vendéglátósok szemléletformálásán lesz a hangsúly.

Mindent a szelektív hulladékgyűjtésről>>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.