Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta recept
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Idén, további négy alkalommal ülnek össze a civil, a hivatali és szakmai szektor képviselői, hogy megvitassák, környezetbarátabbá tehetőek-e a hazai vendéglátóhelyek és a rendezvények. A Jövő-t-Evő a Felelős Gasztrohős és a Zöldövezet Társulás által megvalósított, ingyenes fórumsorozat, mely nem csak a vendéglátosoknak ad útmutatást!

A Kozmosz Vegán Étteremben szeptember 30-án folytatódik a Felelős Gasztrohős és a Zöldövezet Társulás által elindított Jövő-t-Evő nevű szakmai fórumsorozat. A havonta megrendezett találkozókon azokat a fenntarthatósági eszközöket mutatják be, amelyeket a vendéglátóhelyek és rendezvényre kitelepülők beépíthetnek működésükbe. A fenntarthatósági eszközök olyan eljárások és technikák, melyek egy vendéglátóhelyet - csakúgy, mint egy közönséges háztartást - környezetbarátabbá, vagyis a jövő szempontjából fenntarthatóbbá tesznek. Ilyen a víz- és energia hatékonyság, a megfelelő hulladék és élelmiszer hulladék kezelés.

Nem csak vendéglátósoknak!

Az ingyenes rendezvényeken a résztvevők kérdéseiket közvetlenül feltehetik a hivatalos szervek képviselőinek, kapcsolatot építhetnek a szakmai szervezetekkel és a környezetbarát termékeket, szolgáltatásokat kínáló vállalatokkal. A célcsoport elsősorban a vendéglátó társadalom, de mivel az összes környezetbarát eljárás beépíthető egy "normál" háztartásba is, így minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak.

A citrom nem csak a teába jó>>>
Olcsó takarítószerek a konyhából és a kamrából>>>

Rendszeresen kitelepülnek rendezvényekre is
Rendszeresen kitelepülnek rendezvényekre is

Szakmai fórum

Az év eleji három fórum témái a helyi és szezonális termékek beszerzésének akadályai, a kitelepülések "zöldítése", illetve a környezetbarát csomagolás és szállítás lehetőségei voltak.

"Olykor egészen éles viták indultak, amelyek megmutatták, hogy a fórumokon részt vevő különböző szervezetek képviselői mennyire más szempontból látják az adott környezetvédelmi kérdést. A Jövő-t-Evő célja pont az, hogy ezeknek hangot adjunk és közösen találjunk utat a megoldás felé" - mondta Csobay Krisztina, a Zöldövezet társulás elnöke.

Próbáltad már a mosószódát?
Próbáltad már a mosószódát?

Így legyünk környezetbarátok

"Szeretnénk elkerülni, hogy a vendéglátósok és rendezvényszervezők pletykák vagy egy-egy rossz példa alapján alkossanak véleményt arról, hogy melyek a környezetbarát intézkedések és eljárások. Tudjuk, hogy nincs még mindenre szabályozás, vagy kialakult jó gyakorlat, ezért úgy gondoljuk, hogy sokkal jobb megoldás összehozni a feleket és harmonizálni a szakma, a hivatalok és a civilek álláspontjait; mintsem hagyni, hogy mindenki a saját feje után menjen." - tett hozzá Varga Judit, a Fenntartható Étterem minősítést kiadó Felelős Gasztrohős egyik alapítója.

Légy környezettudatos, és a pénztárcád is jól jár!
Légy környezettudatos, és a pénztárcád is jól jár!

Annak érdekében, hogy élő kapcsolatot tarthassanak fent a fórumok résztvevőivel és érdeklődőkkel, a szervezők online közvetítik az eseményeket és fogadják a felmerülő kérdéseket/javaslatokat a Jövő-t-Evő közösségi média csoportjában.

Csodatevő fehér porok>>>
A környezetbarát diéta>>>
A fórumbeszélgetések időpontjai és témái

Ebben az évben még négy alkalommal vehetünk részt Jövő-t-Evő programon. Szó lesz az energia- és vízhatékonyságról, a higiéniáról, hulladékcsökkentésről, élelmiszerhulladék-kezelésről. Az év utolsó rendezvényén pedig az emberek, legfőképp a vendéglátósok szemléletformálásán lesz a hangsúly.

Mindent a szelektív hulladékgyűjtésről>>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.