A sajt történelme igen hosszú és érdekes, de sajnos Magyarországnak nincs nagy szerepe benne. A legtöbben az ételek tetejére reszeljük, vagy szendvicsdísznek használjuk. Ennél azonban, jóval több.
Franciaország, Belgium, Hollandia és még sokan mások, évszázados sajtkészítési hagyományokkal rendeleznek. Magyarországon a tejgyártás több, mint feléből azonban, tejföl készül, így nem "marad" alapanyag a sajtkészítéshez. Nálunk - a nagyüzemi termelést alapul véve- körülbelül 20 féle sajtot gyártanak. Az elmúlt néhány évben pedig, egyre több a kis, kézműves sajtkészítő műhely.
A harmadik alkalommal megrendezett sajtverseny "selejtezője" augusztus 24. és szeptember 8. között látogatható a Budagyöngyében található SZEGA marketben.
A verseny döntőjére pedig a Budavári Borfesztiválon, szeptember 9. és 13. között kerül sor, ahol kiderül, melyik volt a kedvenc. Ebben az évben 17 versenyző indul "Magyarország kedvenc sajtja" címért. Mindkét helyen megvásárolható a 17 ország sajtjaiból készített válogatás, melynek elfogyasztása után már szavazhatunk is!
A sajtok népszerűsítése volt a fő motivációja a SZEGA FOODS-nak is, akik 1994 óta foglalkoznak különleges ételek és italok, ezen belül is sajtok a megismertetésével. A helyzet egyre javul, ugyanis egyre népszerűbbé kezdenek válni a legkülönfélébb sajtok . A legfontosabb persze a trappista sajt volt, és az is marad, de azért nem árt tudni, hogy a sajtot nem csak reszelni lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.