Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Míg a japán szusi meghódítja a világ éttermeit, az ágazat szakértői a nyershal-divat mellékhatásaival viaskodnak: álszusi bárok, túl magabiztos amatőrök, mérgezett szusi fogyasztók.

Főszakácsok és szakemberek a Tokióban megtartott nemzetközi étterem találkozón egyetértettek abban, hogy az amatőrök és egyes, a magas profit reményében piacra lépő éttermek nem rendelkeznek kellő ismeretekkel a nyers hal elkészítésének terén. Sokan úgy gondolják, hogy a szusi nagyon drága – így megveszik az olcsó, nyers halat, amit otthonukban elkészítenek. Csak éppen nem minden hal alkalmas nyers fogyasztásra. A kaliforniai Szusi ran étterem tulajdonosa, Yoshi Tome szerint a több és jobb ismeretterjesztés megakadályozhatná a botrányokat, melyek az egész ágazat számára ártalmasak.



A lazac pédául, amit gyakran élősködők lepnek el, egyáltalán nem alkalmas a nyers fogyasztásra, kizárólag főzve, marinálva vagy előzőleg lefagyasztva szabad megenni. Tome továbbá beszámolt arról az esetről, amikor Amerikában egy tapasztalatlan étteremtulajdonos nyers bébi tarisznyarákot szolgált fel, aminek a következménye ételmérgezés lett.

„Itt nálunk, Japánban néhány ember a csirkét is megeszi nyersen, csirke szasimi formájában. Mi viszont tudjuk, hogy a nyers csirke szalmonellát tartalmazhat, így Amerikában senki nem eszik elkészítetlen baromfit” – mondja Tome. Japán hivatalnokok tavaly általános kritikát és gúnyt váltottak ki azzal a tervezettel, hogy felügyelőket küldtek volna a tengeren túli japán éttermekbe. Azóta taktikát módosítottak, és a hangsúly ma az oktatáson és a tanácsadáson van, a váratlan ellenőrzések helyett.

Forrás: Medipress

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.