Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Míg a japán szusi meghódítja a világ éttermeit, az ágazat szakértői a nyershal-divat mellékhatásaival viaskodnak: álszusi bárok, túl magabiztos amatőrök, mérgezett szusi fogyasztók.

Főszakácsok és szakemberek a Tokióban megtartott nemzetközi étterem találkozón egyetértettek abban, hogy az amatőrök és egyes, a magas profit reményében piacra lépő éttermek nem rendelkeznek kellő ismeretekkel a nyers hal elkészítésének terén. Sokan úgy gondolják, hogy a szusi nagyon drága – így megveszik az olcsó, nyers halat, amit otthonukban elkészítenek. Csak éppen nem minden hal alkalmas nyers fogyasztásra. A kaliforniai Szusi ran étterem tulajdonosa, Yoshi Tome szerint a több és jobb ismeretterjesztés megakadályozhatná a botrányokat, melyek az egész ágazat számára ártalmasak.



A lazac pédául, amit gyakran élősködők lepnek el, egyáltalán nem alkalmas a nyers fogyasztásra, kizárólag főzve, marinálva vagy előzőleg lefagyasztva szabad megenni. Tome továbbá beszámolt arról az esetről, amikor Amerikában egy tapasztalatlan étteremtulajdonos nyers bébi tarisznyarákot szolgált fel, aminek a következménye ételmérgezés lett.

„Itt nálunk, Japánban néhány ember a csirkét is megeszi nyersen, csirke szasimi formájában. Mi viszont tudjuk, hogy a nyers csirke szalmonellát tartalmazhat, így Amerikában senki nem eszik elkészítetlen baromfit” – mondja Tome. Japán hivatalnokok tavaly általános kritikát és gúnyt váltottak ki azzal a tervezettel, hogy felügyelőket küldtek volna a tengeren túli japán éttermekbe. Azóta taktikát módosítottak, és a hangsúly ma az oktatáson és a tanácsadáson van, a váratlan ellenőrzések helyett.

Forrás: Medipress

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.