Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Francia kutatók kutatómunkájuk során igazolták, hogy azok az összetevők, melyek a vörösbort jobbá teszik az érés során, védő hatással rendelkeznek szívproblémákkal szemben.

A vörösborok tannin tartalma meghatározza, hogy a föld alatti érlelőhordókban eltöltött idő során a bor jobb lesz vagy sem. Azok a vörösborok – mint például a dél-francia és az olasz borok –, amelyek tannin tartalma magas, nem csak nemesebbé válnak az érlelés során, hanem erősebb védőhatást fejtenek ki szívproblémákkal szemben, mint a világ többi táján termelt, alacsonyabb tannintartalmú vörösborok.

A tannin megtalálható mind a szőlő magjában, a szemek héjában, valamint a szőlőfürt szárában is.

A kutatók megállapították, hogy a nem egyszer évszázados tapasztalattal rendelkező borászatok borkészítési technikája is befolyásolja a tannin mennyiségét a borban, nem pusztán csak a szőlőfajta.

„A tradicionális termelési és előállítási technika, melyet Szardínián és Dél-Franciaországban alkalmaznak, biztosítja, hogy a borba a lehető legtöbb procyanid (ilyen a tannin is) kerüljön. Ez magyarázatot adhat arra, hogy miért élnek általában hosszabb ideig és egészségesebben azokon a tájékokon az emberek” – vélekedett Dr. Roger Corder, a Londoni Egyetem kutatója. A kutatóknak azt is sikerült megállapítaniuk, hogy ezeket a borokat Tannat szőlőből készítik, valamint azt, hogy ezt a fajtát alig termesztik máshol a világon.

Több vizsgálat is igazolta azt a közismert tényt, hogy a mértékletes vörösborfogyasztók – egy pohár bor ebéd közben – körében alacsonyabb a szívinfarktus aránya, mint a bort egyáltalán nem fogyasztók között, valamint azt, hogy a legtöbb szívvédő hatást a vörösborban található antioxidánsoknak tulajdoníthatjuk.

Forrás: Medipress

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.