Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Francia kutatók kutatómunkájuk során igazolták, hogy azok az összetevők, melyek a vörösbort jobbá teszik az érés során, védő hatással rendelkeznek szívproblémákkal szemben.

A vörösborok tannin tartalma meghatározza, hogy a föld alatti érlelőhordókban eltöltött idő során a bor jobb lesz vagy sem. Azok a vörösborok – mint például a dél-francia és az olasz borok –, amelyek tannin tartalma magas, nem csak nemesebbé válnak az érlelés során, hanem erősebb védőhatást fejtenek ki szívproblémákkal szemben, mint a világ többi táján termelt, alacsonyabb tannintartalmú vörösborok.

A tannin megtalálható mind a szőlő magjában, a szemek héjában, valamint a szőlőfürt szárában is.

A kutatók megállapították, hogy a nem egyszer évszázados tapasztalattal rendelkező borászatok borkészítési technikája is befolyásolja a tannin mennyiségét a borban, nem pusztán csak a szőlőfajta.

„A tradicionális termelési és előállítási technika, melyet Szardínián és Dél-Franciaországban alkalmaznak, biztosítja, hogy a borba a lehető legtöbb procyanid (ilyen a tannin is) kerüljön. Ez magyarázatot adhat arra, hogy miért élnek általában hosszabb ideig és egészségesebben azokon a tájékokon az emberek” – vélekedett Dr. Roger Corder, a Londoni Egyetem kutatója. A kutatóknak azt is sikerült megállapítaniuk, hogy ezeket a borokat Tannat szőlőből készítik, valamint azt, hogy ezt a fajtát alig termesztik máshol a világon.

Több vizsgálat is igazolta azt a közismert tényt, hogy a mértékletes vörösborfogyasztók – egy pohár bor ebéd közben – körében alacsonyabb a szívinfarktus aránya, mint a bort egyáltalán nem fogyasztók között, valamint azt, hogy a legtöbb szívvédő hatást a vörösborban található antioxidánsoknak tulajdoníthatjuk.

Forrás: Medipress

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.