Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Érdekességek

Krausz Gábor a drogokról: Ha mindez tíz évvel korábban történik, ez a könyv nem születhetett volna meg!

Hogyan lesz valakiből konyhafőnök, ismert éttermek keresett séfe, aztán a Séfek séfe csapatkapitánya? Hogyan lehet kimászni a legmélyebb gödörből, a függőség poklából? És hogyan lehet olyan rakott krumplit készíteni, hogy pár perces távollétünkben a feleségünk befalja a háromnegyedét? Mindez - és ennél jóval több is - kiderül Karusz Gábor most megjelent könyvéből a Családom és egyéb receptfajták című szakácskönyvbe oltott önéletrajzi kötetből.

"Sokfelé jártam, sok mindent tapasztaltam, sokmindent megéltem, és úgy gondoltam, hogy talán, ha mindezt őszintén elmesélem, azt a részét is, amit a szűk családomon kívül eddig még senki nem ismert, azzal motiválhatok másokat" - kezdte Krausz Gábor most megjelent, receptekkel gazdagon tűzdelt életrajzi könyvének bemutatását. A Családom és egyéb receptfajták című könyvben a séf kedvenc receptjei mellett sok olyan történetet is elmesél, amelyeken keresztül szépen kirajzolódik az sokszor göröngyös út, ami a sikerhez vezetett.Teljes nyíltsággal ír arról az időszakról is, amikor kapcsolatba került a drogokkal, és amihez, ahogy ő mondja: szerencsére elég idős volt már, 30 éves volt akkor, ezért nem lett függő.

„Ha mindez tíz évvel korábban történik, ez a könyv nem születhetett volna meg. Az egyik buliban megismerkedtem egy lánnyal: jót beszélgettünk, tetszettünk egymásnak, de éreztem, hogy késő van, már eleget ittam (…). Valószínüleg az alkohol és a lány együttes hatása túl erős volt – én pedig túl gyenge -, és nem tudtam nemet mondani: bevettem a tablettát, amit a lány nyomott a kezembe. Rövid időn belül “kijózanodtam”, és voilá!, mindenki kedves és szimpatikus lett körülöttem, megszűntek a gátlások, és pörögtünk tovább az éjszakában. Harmincévesen sokkal jobban utánajártam az interneten, amikor kaptam valamit, mert nem tudtam, hogy milyen kábítószerek vannak. Úgy voltam vele, hogy fiatal és szingli vagyok, messze élek az otthonomtól, dolgozom reggeltől estig. Mikor, ha ne most éljek? Úgy gondoltam, hogy adok magamnak két évet erre, de sajnos több lett belőle. Ezzel a döntésemmel egy évekig tartó, életveszélyes repülés vette kezdetét. Egyik függőségből estem a másikba, és sajnos, az óvatosságom és a szakmai sikerek sem tartottak vissza attól, hogy tovább zuhanjak. (…) A barátnőmmel való szakítás után volt egy komolyabb összeomlásom. Boldog vagyok, hogy le tudtam állni." - írja.

Ám a könyvben, a sztorik mellett a receptek is komoly jelentőséggel bírnak: minden életszakahoz tartozik egy pár ínycsiklandó fogás, ami abból az időszakból Gábor kedvencei lettek. És természetesen külön fejezetet kaptak felesége, Tóth Gabi kedvencei is: itt szerepel például a legendás Krausz-féle rakott kumpli, ami olyan finom, hogy miután elkészült, és Gábor elugrott valamiért, mire visszaért, Gabi egyszer majdnem megette az egész tepsivel; de benne van annak a carbonaranak a receptje is, amit a séf nyilván csukott szemmel is el tudna készíteni, de első randijaik egyikén, amikor elmondása szerint bár menőzni akart, annyira izgult, hogy durván elsózta, elborsozta, így egyszerűen ehetetlenül rossz lett a végeredmény.

A könyv elkészítéséhez profi csapat állt össze: a fotókat Boldog Ati készítette, a főzéshez a Tintahal Design biztosította a helyszínt, az ételeket elkészítésében Vomberg Frigyes (mentor, séf és barát egy személyben), valamint Milutinovits Panka (hello garlic) food stylist segédkezett; Gabi egészen új oldaláról mutatkozott be a könyv előkészületeinél, stylist és sminkes szerepkörben vett részt a csapat munkájában.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.