Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Egy csésze erős fekete az egyik legjobb ételízesítők és színezők egyike. Édességek mellett az ínyencek kipróbálhatják húsok pácolásakor, sőt fűszeres tésztamártásokhoz is!

Tejszínes kávétorta

Hozzávalók 12 szelethez:
20 dkg liszt + a sütőformához
vaj a sütőformához
1,5 evőkanál kakaópor
1,5 kiskanál sütőpor
1 tasak zselatinpor
3 tojás
20 dkg cukor
0,5 dl jó erős feketekávé
4 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 kiskanál azonnal oldódó kávépor

Munka kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva Nehézségi fok: könnyű 1 adag: 340 kcal

Előkészítés:

A lisztet elkeverjük 1 evőkanál kakóporral és a sütőporral. Kivajazunk, kilisztezünk egy kerek, kapcsos tortaformát. A zselatinport a csomagoláson olvasható előírás szerint beáztatjuk. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.

Elkészítés: A tojást a cukorral habosra felverjük. Hozzáadjuk a feketekávét, majd óvatosan lisztes keveréket. A tésztát a formába öntjük, és a sütőben 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A zselatint 1 dl vízzel felmelegítjük (nem főzzük!), hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, és kettéosztjuk. A zselatint a felvert tejszínhab felével egy percig még egyszer felverjük. A megsült piskótát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a zselatinos tejszínhabbal. Ráborítjuk a másik lapot, a tetejére tesszük a tejszínhab másik felét, és megszórjuk a porcukorral. 30 percre a hűtőbe tesszük. Tálaláskor elkeverjük a maradék kakaóport a kávéporral, és megszórjuk vele a torta tetejét.

Kávéparfé whiskeylikőrrel

Hozzávalók:
5 tojássárgája
15 dkg porcukor
1 erős feketekávé
4 dl tejszín
1 dl whiskey-s tejszínes krémlikőr
4 mokkáskanál kakaópor

Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 3 óra múlva Nehézségi fok: könnyű 1 adag: 605 kcal

Előkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, csak a sárgájára lesz szükségünk. Vízfürdőt készítünk.

Elkészítés: Fém keverőtálban a tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük. Beleöntjük a kávét, és vízgőz fölött a masszát sűrűre főzzük. Kihűtjük. Kemény habbá verünk 3 dl tejszínt, és a kihűlt krémhez keverjük. A krémet kétharmad-egyharmad arányban elosztjuk, és a kisebbik részébe belekeverjük a likőrt. A sima kávés krémet hőálló poharakba adagoljuk (a parfét úgy tálaljuk majd, mint az ír fekete kávét), óvatosan rákanalazzuk a likőrös krémet, és a mélyhűtőben nem túl keményre fagyasztjuk (kb. 2,5 óra). Tálalás előtt a maradék tejszínt kemény habbá verjük. A parfét 10 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A tejszínt nyomózsákba szedjük, a poharakat megdíszítjük vele, és a kakaóporral megszórva tálaljuk.

Kávékrém

Hozzávalók 4 személyre:
7 dl tej
2 tojás
2 evőkanál azonnal oldódó porkávé
1 evőkanál liszt
15 dkg cukor
5 dkg csokoládé a díszítéshez

Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva Nehézségi fok: könnyű 1 adag: 398 kcal

Előkészítés:

A tejet – fél dl kivételével – felforraljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

Elkészítés: A forró tejbe keverjük a kávéport, és hagyjuk, hogy teljesen feloldódjon. A lisztet a maradék hideg tejjel jól eldolgozzuk, és a forró kávés tejhez keverjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a tejhez adjuk, végül beledolgozzuk a fehérjéből vert habot. Üvegkelyhekbe adagoljuk, 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a csokoládéból zöldséghámozóval forgácsokat faragunk le, és a krémre szórjuk. Jól lehűtött fagylaltról is faraghatunk csíkokat hasonló módon, de akkor a kínálással igyekeznünk kell, hogy a fagylaltdísz ne olvadjon meg.

A következő oldalon az ínyenceknek ajánlunk remek recepteket! >>>

Tészta különleges mártással

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg száraz tészta (masni vagy orsó)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
35 dkg csiperkegomba (vagy vegyesen több fajta)
20 dkg sonka
2 evőkanál olívaolaj
8 evőkanál paradicsompüré
1 kiskanál cukor
1 dl feketekávé
4 evőkanál reszelt parmezán sajt

Munka: kb. 35 perc Fogyasztható: kb. 35 perc múlva Nehézségi fok: könnyű 1 adag: 682 kcal

Előkészítés:

Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sonkát kis kockákra daraboljuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, a hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a gombát, és addig pirítjuk, amíg a leve elpárolog. A gombához keverjük a sonkát, a paradicsompürét, a cukrot és a kávét, sózzuk, borsozzuk. Erős lángon, állandóan kevergetve 5 percig főzzük. A tésztát bő sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Tányérokra szétosztjuk, ráadagoljuk a mártást, és a sajttal megszórva, forrón tálaljuk.

Pácolt karaj hirtelen sütve

Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet csontos sertéskaraj
3 evőkanál olívaolaj

A páchoz:
2 dl erős feketekávé
6 evőkanál borecet
1 evőkanál cukor
2 evőkanál mustár
4 kiskanál Worchestershire szósz

Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 3,5 óra múlva Nehézségi fok: könnyű 1 adag köret nélkül: 297 kcal

Előkészítés:

A páchoz összekeverjük a kávét a borecettel, a cukorral, a mustárral és a Worchestershire mártással. A hússzelteket leöblítjük, leszárítjuk, lapos porcelántálba fektetjük, ráöntjük a pácot, és letakarva a hűtőben legalább 3 órán át érni hagyjuk.

Elkészítés: Az olívaolajat bevonatos serpenyőben felforrósítjuk. A húsokat kivesszük a pácból, és mindkét oldalukat 5-8 percig sütjük. Közben a páclével gyakran megkenegetjük. Friss zöldsalátával körítve tálaljuk.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.