Nagyobb tálban 1 db egész tojást elkeverünk a másik két tojás sárgájával, a tejjel, 1 csipet sóval, a 4 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. Habverővel beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet, majd állni hagyjuk kb. 15 percig.
Közben a leöblített, lerázott menta leveleit lecsipkedjük és csíkokra metéljük. A hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A krémtúrót kikeverjük a mentával, a vaníliavelővel és a barna cukorral.
A tojásfehérjéket habbá verjük, és a palacsintatésztába forgatjuk. Nagy serpenyőben felhevítünk 2,5 dkg olvasztott vajat. Beletesszük a tészta hatodát és mellé még egy adagot, kissé lelapítjuk, és lassú tűzön sütjük 3-4 percig. Ezután megszórjuk az áfonya hatod-hatod részével, óvatosan megfordítjuk, és másik oldalon is sütjük 3-4 percig.
A maradék tésztából a maradék olvasztott vajon két részletben ugyanígy további négy áfonyás palacsintát sütünk. A mentás túrókrémmel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.