Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Újévi lencsefőzelék recept
Újévi lencsefőzelék
A Mindmegette stábja erdélyi gasztrotúrájának következő állomása Székelylengyelfalva. Itt található ugyanis a Vitéz Kürtős szülői háza, ahol Bálint Irma nénivel, a Lehel Kürtősház alapítójával beszélgettünk.

A kétnapos erdélyi körúton nemcsak a hamisítatlan erdélyi vendégszeretetből kaptunk egy jó nagy adaggal, de megcsodálhattuk a meseszép, zöldellő tájakat és magunkba szívhattuk a tiszta, vidéki levegőt is. Házigazdáink az idén húszéves Vitéz Kürtős társalapítója, Bálint Gáspár szülei voltak, így kézenfekvő volt, hogy kifaggassuk Irma nénit is arról, mégis honnan indult a Lehel Kürtősház mint vállalkozás, na meg arra kerestük a választ, mi a titka ennek az ízig-vérig hungarikumnak.

Maradjatok velünk, hiszen erdélyi kalandunk itt nem ért véget, a következő rész gerincét majd a pityókás kenyér adja. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy milyen az igazi székely konyha és a határokat nem ismerő vendégszeretet, ajánljuk figyelmetekbe videósorozatunk előző epizódját, amiben egy fantasztikus kulináris élménnyel lettünk gazdagabbak.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.