Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Miután már mindenki megírta, hogy hétvégén inni kell, én már csak rövidke ajánlót írnék a fesztiválhoz, ami nem csak az ételekről, hanem a borokról is legalább ugyanannyira szól.

Pincefesztiváli hangulat
Pincefesztiváli hangulat

Hét évvel ezelőtt a merő véletlennek köszönhetően hallottam a rádióban egy felhívást, hogy lesz májusban Pincefesztivál Etyeken. Utánanéztem a neten és érdekes programnak ígérkezett, így felkerekedtünk megnézni, mi is ez. Akkor még alig lézengett néhány ember a még csak pár helyszínnel büszkélkedő fesztiválon.

Ekkor már 4-5 éve jártam a Vörösmarty téri borfesztiválra is (ez költözött fel a Várba), így már nem volt újdonság a kóstolójegy és -pohár rendszer, de valami mégis más volt. Szebb volt a környezet, minőségibb a pohár és még a kecskesajt is jobban ízlett a borok mellé. Innentől kezdve nem is múlt el úgy év, hogy legalább egyszer, de inkább kétszer ne látogattam volna ki a rendezvényre.

A májusi Pincefesztiválra azért, mert az ország szinte összes borvidékéről képviseltette magát 1-1 pincészet, az őszi Kezes-lábosra pedig azért, mert a pár fokkal hűvösebb időben a bor mellé jólesik egy meleg tál étel is.

Idén is szerencsénk lesz az idővel - megmenekül a fesztivál a hőségtől, de napsütésre a jósok szerint bizton számíthatunk. Érdemes busszal jönni/menni - ami a 7-es busz kelenföldi végállomásánál lévő buszpályaudvarról indul -, mert nincs eszement tömeg a buszokon. A visszafelé útra pedig kellő számú busszal készülnek a rendezők, így senki sem marad ott. Ami még nagy előnye a buszozásnak, hogy lehet visszafelé is borozni anélkül, hogy ezért valaki is ferde szemmel nézne rád.

Egyéb hasznos tipp és a kiállítók listája is megtalálható a fesztivál honlapján.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.