Lássunk néhány igazán "férfias" receptet, amivel biztosan felvidítjátok a ház urát:
Sertéstarja prószában
Hozzávalók:
4 szelet sertéstarja
1 kg burgonya
1 pohár kefir
1 bögre liszt
só
olaj
tejföl
sajt
Elkészítés: A tarjaszeleteket kiverjük, sózzuk, és mindkét oldalán serpenyőben megsütjük. Közben a burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a kefirt, a lisztet, sózzuk. A masszát palacsintasütőbe öntjük, majd megsütjük. A kész prósza egyik felébe beletesszük a húst, másik felét ráfordítjuk, tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.
Hortobágyi palacsinta
Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
1 nagy fej hagyma
pirospaprika
majoranna
40 dkg liszt
1 tojás
1 dl tej+szódavíz
tejföl
Elkészítés: A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és megfőzzük őket paprikáscsirkének. Kicsit tovább főzzük - hogy könnyen leváljon a hús a csontról - és kicsit bővebb lével. Ha kihűlt, ledaráljuk húsdarálón, a levét külön tálba rakjuk. Sütünk 20 db sós palacsintát, és a ledarált hússal megtöltjük őket. A külön rakott lébe belekeverünk ízlés szerint tejfölt és 1 teáskanál lisztet. Az egészet felforraljuk. A palacsintákat tálra helyezzük, sütőben vagy mikróban átmelegítjük, és tálaláskor a tejfölös lével megöntözzük (ne korábban, mert a palacsintatészta beszívja a levet).
Rozmaringgal spékelt csülök
Hozzávalók 4 személyre:
4 gerezd fokhagyma
1 db 1,2-1,5 kg-os csülök
4 ág rozmaring
3 evőkanál méz
3 evőkanál dijoni mustár
1 dl száraz fehérbor
Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A csülköt alaposan megtisztítjuk, megmossuk. Éles késsel kicsi, mély lyukakat szúrunk a csülökbe, és belenyomkodunk egy-egy darabka fokhagymát és rozmaringhajtást. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Mély tepsibe rácsot fektetünk, rátesszük a húst, 2 dl vizet öntünk alá, lefedjük fóliával, és körülbelükl 50 percig sütjük. A mézet elkeverjük a mustárral, megkenjük vele a húst, és további 10 percig sütjük. A csülköt levesszük a rácsról, áttesszük egy másik tepsibe, letakarjuk fóliával és félretesszük. A tepsiből a levet kis lábosba szűrjük, beleöntjük a bort, és közepes lángon, kevergetve felforraljuk. Felszeleteljük a húst, a boros mártással és sült krumplival szolgáljuk fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.