A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Ugye nincs nagyobb öröm annál, amikor munkából hazatérő, elgyötört párunkat meglephetjük egy ízletes vacsorával? Nem is kell nagyon különlegesnek lennie, a lényeg, hogy egy kicsit a szívünket is beledjuk. És ha még a csemete is besegít, apa fáradsága biztosan tovatűnik!

Lássunk néhány igazán "férfias" receptet, amivel biztosan felvidítjátok a ház urát:

Sertéstarja prószában

Hozzávalók:
4 szelet sertéstarja
1 kg burgonya
1 pohár kefir
1 bögre liszt

olaj
tejföl
sajt

Elkészítés: A tarjaszeleteket kiverjük, sózzuk, és mindkét oldalán serpenyőben megsütjük. Közben a burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a kefirt, a lisztet, sózzuk. A masszát palacsintasütőbe öntjük, majd megsütjük. A kész prósza egyik felébe beletesszük a húst, másik felét ráfordítjuk, tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.

Hortobágyi palacsinta

Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
1 nagy fej hagyma
pirospaprika
majoranna
40 dkg liszt
1 tojás
1 dl tej+szódavíz
tejföl

Elkészítés: A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és megfőzzük őket paprikáscsirkének. Kicsit tovább főzzük - hogy könnyen leváljon a hús a csontról - és kicsit bővebb lével. Ha kihűlt, ledaráljuk húsdarálón, a levét külön tálba rakjuk. Sütünk 20 db sós palacsintát, és a ledarált hússal megtöltjük őket. A külön rakott lébe belekeverünk ízlés szerint tejfölt és 1 teáskanál lisztet. Az egészet felforraljuk. A palacsintákat tálra helyezzük, sütőben vagy mikróban átmelegítjük, és tálaláskor a tejfölös lével megöntözzük (ne korábban, mert a palacsintatészta beszívja a levet).

Rozmaringgal spékelt csülök

Hozzávalók 4 személyre:
4 gerezd fokhagyma
1 db 1,2-1,5 kg-os csülök
4 ág rozmaring
3 evőkanál méz
3 evőkanál dijoni mustár
1 dl száraz fehérbor

Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A csülköt alaposan megtisztítjuk, megmossuk. Éles késsel kicsi, mély lyukakat szúrunk a csülökbe, és belenyomkodunk egy-egy darabka fokhagymát és rozmaringhajtást. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: Mély tepsibe rácsot fektetünk, rátesszük a húst, 2 dl vizet öntünk alá, lefedjük fóliával, és körülbelükl 50 percig sütjük. A mézet elkeverjük a mustárral, megkenjük vele a húst, és további 10 percig sütjük. A csülköt levesszük a rácsról, áttesszük egy másik tepsibe, letakarjuk fóliával és félretesszük. A tepsiből a levet kis lábosba szűrjük, beleöntjük a bort, és közepes lángon, kevergetve felforraljuk. Felszeleteljük a húst, a boros mártással és sült krumplival szolgáljuk fel.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.