Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Ugye nincs nagyobb öröm annál, amikor munkából hazatérő, elgyötört párunkat meglephetjük egy ízletes vacsorával? Nem is kell nagyon különlegesnek lennie, a lényeg, hogy egy kicsit a szívünket is beledjuk. És ha még a csemete is besegít, apa fáradsága biztosan tovatűnik!

Lássunk néhány igazán "férfias" receptet, amivel biztosan felvidítjátok a ház urát:

Sertéstarja prószában

Hozzávalók:
4 szelet sertéstarja
1 kg burgonya
1 pohár kefir
1 bögre liszt

olaj
tejföl
sajt

Elkészítés: A tarjaszeleteket kiverjük, sózzuk, és mindkét oldalán serpenyőben megsütjük. Közben a burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a kefirt, a lisztet, sózzuk. A masszát palacsintasütőbe öntjük, majd megsütjük. A kész prósza egyik felébe beletesszük a húst, másik felét ráfordítjuk, tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.

Hortobágyi palacsinta

Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
1 nagy fej hagyma
pirospaprika
majoranna
40 dkg liszt
1 tojás
1 dl tej+szódavíz
tejföl

Elkészítés: A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és megfőzzük őket paprikáscsirkének. Kicsit tovább főzzük - hogy könnyen leváljon a hús a csontról - és kicsit bővebb lével. Ha kihűlt, ledaráljuk húsdarálón, a levét külön tálba rakjuk. Sütünk 20 db sós palacsintát, és a ledarált hússal megtöltjük őket. A külön rakott lébe belekeverünk ízlés szerint tejfölt és 1 teáskanál lisztet. Az egészet felforraljuk. A palacsintákat tálra helyezzük, sütőben vagy mikróban átmelegítjük, és tálaláskor a tejfölös lével megöntözzük (ne korábban, mert a palacsintatészta beszívja a levet).

Rozmaringgal spékelt csülök

Hozzávalók 4 személyre:
4 gerezd fokhagyma
1 db 1,2-1,5 kg-os csülök
4 ág rozmaring
3 evőkanál méz
3 evőkanál dijoni mustár
1 dl száraz fehérbor

Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A csülköt alaposan megtisztítjuk, megmossuk. Éles késsel kicsi, mély lyukakat szúrunk a csülökbe, és belenyomkodunk egy-egy darabka fokhagymát és rozmaringhajtást. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: Mély tepsibe rácsot fektetünk, rátesszük a húst, 2 dl vizet öntünk alá, lefedjük fóliával, és körülbelükl 50 percig sütjük. A mézet elkeverjük a mustárral, megkenjük vele a húst, és további 10 percig sütjük. A csülköt levesszük a rácsról, áttesszük egy másik tepsibe, letakarjuk fóliával és félretesszük. A tepsiből a levet kis lábosba szűrjük, beleöntjük a bort, és közepes lángon, kevergetve felforraljuk. Felszeleteljük a húst, a boros mártással és sült krumplival szolgáljuk fel.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.