Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Ha megmaradt egy darabka sajt, célszerű gondosan becsomagolnod, így még egy kis ideig biztosan felhasználhatod. Ám nem mindegy, hogy melyik típust, mibe bugyolálod. Sajtcsomagolási kisokosunk következik.

Az egyik fontos szabály: sajtból mindig csak annyit vásárolj, amennyit legalább egy héten belül elfogyasztasz. Ha pedig kibontod eredeti csomagolásából, nem mindegy, miben tárolod, hogy néhány napig megőrizze frissességét és aromáját.

 

 

1. Márványsajtot alufóliában

A krémesen puha állagú, kékpenészes gorgonzola és a rokfort lyukacsos alufóliában 3-4 napig eláll. Az alufóliát előzetesen fogvájóval vagy hústűvel lyukaszthatod ki. Így a sajt nem fülled be a csomagolásban, és nem lesz ragadós.

2. Lágyat dobozban

A penészes héjú camembert légmentesen lezárva sokáig friss marad. Mivel azonban a dobozban „izzad", az aljára fektess egy réteg konyhai törlőpapírt, hogy felszívja a nedvességet. Kétnaponta cseréld ki a papírt!

3. Frisset saját levében

A mozzarellát és a fetát a levével együtt tedd jól záródó műanyag dobozba. A sós folyadékban egyik sem szárad ki, és egy hétig garantáltan megőrzi frissességét. A már megkezdett sajtot a vágott felületével lefelé helyezd a lébe.

4. Brie-t fadobozban

A lágy sajtok néhány fajtáját, pl. a brie-t forgácsdobozban árusítják. Távolítsd el a fóliát a sajtról, és a dobozzal együtt helyezd hűtőszekrénybe vagy hűvös kamrába. A fa ugyanis légáteresztő tulajdonságú, így a finomság száraz marad, és nem penészedik meg.

5. Kemény sajtot papírban

Például az olasz parmezánt és a pecorino sajtot csomagold sütő- vagy zsírpapírba, hogy ne száradjon ki gyorsan, de „lélegezhessen". Mivel nem keletkezik nedvesség, nincs esélye a penésznek sem. A hűtő alsó zöldséges rekeszében 10 napig is eláll.

6. Félkeményet dupla papírban

A sajtszufléhoz fel nem használt gouda vagy az óvári számára a legideálisabb csomagolóeszköz két rétegből – egy vastagabb papírból és lyukacsos folpackból – áll. Nemcsak a kiszáradástól védi a sajtot, hanem a nedvességtől is. Jobb helyeken a pultnál ebbe csomagolják.

7. Sajtszelet folpackban

A felszeletelt kemény vagy félkemény sajt leginkább folpackban őrzi meg frissességét. Ügyelj arra, hogy a műanyag fólia a sajtot teljesen befedje, mert különben kilógó részei igen hamar kiszáradnak. 3-4 nap után már érdemes elfogyasztani a maradékot.

Legjobb sajtos receptek >>>

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.