Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A nyári partik kedvenc jeges itala készülhet alkohollal vagy alkoholmentesen: a változatok száma határtalan! A kánikulában most olyan italokat ajánlunk, amelyek hűsítő gyümölcsökkel készültek.

A menta, a citrom és a grépfút megszokott összetevői egy-egy frissítő italnak. Ezek mellett (vagy helyett) azonban érdemes néhány méltatlanul háttérbe szorult gyümölccsel, fűszernövénnyel is próbálkozni. S ha az ízorgia nem lenne elég, dobd fel italodat néhány különleges alakú vagy ízű jégkockával!

Menta és dinnye

Hozzávalók 4 személyre: 1 sárgadinnye, 2 zöldcitrom, 2 mentaág, jégkocka

A dinnyét félbevágjuk, kimagozzuk, néhány vékony szeletet vágunk belőle a díszítéshez. A többi dinnye húsát kiskanállal kivájjuk, és robotgépbe tesszük. Belefacsarjuk egy zöldcitrom levét, és beletesszük az egyik mentaág megmosott leveleit. Összeturmixoljuk. A másik zöldcitromot vékonyan felszeleteljük. magas falú poharakba jégkockákat teszünk és ráöntjük a dinnyepürét. Zöldcitromkarikákkal, a félretett dinnyeszeletekkel és a maradék mentával díszítjük.

Cassis pezsgőkoktél

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg fekete ribizli, 3 evőkanál cukor, 0,5 dl vodka, kb. 5 dl száraz pezsgő

A megtisztított, megmosott fekete ribizli felét jégkockatartóba tesszük, felöntjük vízzel és 2 órára befagyasztjuk. A maradék fekete ribizliből gyümölcscentrifugában levet nyerünk (vagy szitán átpasszírozzuk). - A cukrot kis lábosba tesszük, felöntjük 4 evőkanál vízzel és kis lángon szirupot főzünk belőle. Ha kihűlt, belekeverjük a ribizlilevet és a vodkát is. - Koktélos poharakba 2-2 ribizlis jégkockát teszünk, hozzáadunk 1-2 evőkanál ribizlis szirupot, majd felöntjük a behűtött száraz pezsgővel.

Gin görögdinnyével

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg görögdinnye, 1 zöldcitrom leve, 2 teáskanál porcukor, 1,5 dl gin, a felöntéshez tonik, jégkocka, a díszítéshez 4 zöldcitromkarika

A görögdinnye héját levágjuk, a magokat kiszedjük belőle. A gyümölcs húsát összeturmixoljuk, összekeverjük a zöldcitrom levével, a porcukorral, és fél órára hűtőszekrénybe helyezzük. - Magas falú poharakba 1-1 jégkockát teszünk, rálocsoljuk a gint, majd felöntjük a felkevert dinnyelével. Ízlés szerint öntünk hozzá tonikot. Zöldcitromkarikával díszítjük.

Még több gyümölcsös hűsítő receptjét találod válogatásunkban! >>>


Gyümölcsös jégkocka: tegyünk a jégkockatartóba málnát vagy más apró gyümölcsöt, öntsünk rá vizet, és fagyasszuk meg! Cukorperemdíszes pohár: nedvesítsük be a pohár peremét, mártsuk reszelt citromhéjba, utána cukorba! Jégkockák gyümölcsléből: narancs-, áfonya- vagy higított citromlevet fagyasszunk meg jégkockának.

Ribizlis teakoktél

Hozzávalók 4 pohárhoz:
8 dkg feketeribizli
6 filter ribizlitea (pl. Teekanne)
2 dl ribizlilé
2 ek. citromlé
A díszítéshez: ribizlifürtök

Elkészítés: A ribizlit szétosztjuk egy fagyasztótálca mélyedéseibe. Feltöltjük vízzel, betesszük a fagyasztóba, és jéggé fagyasztjuk. Felforralunk 6 dl vizet, leforrázzuk vele a filtereket, és 6-8 percig állni hagyjuk. Kidobjuk a filtereket, hozzáöntjük a ribizlilevet, citrommal ízesítjük, és hagyjuk kihűlni. A poharakba szétosztjuk a ribizlis jégkockát, ráöntjük a teát, és tetszés szerint pirosribizli-fürttel díszítjük a poharak szélét.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 pohár: 44 kcal

Finom bóléreceptek várnak a következő oldalon >>>


Barackbólé fagyival

Hozzávalók 12 személyre:
8 szem barack
2 liter baracklé
2 liter multivitaminlé
1,5 liter szénsavas szőlőlé
2 liter vaníliafagylalt

Elkészítés: A barackokat leforrázzuk, meghámozzuk, húsukat apróra vágjuk, és egy nagy üvegtálba szórjuk. A barackot felöntjük a baracklével és a multivitaminnal. Hozzáadjuk a szőlőlevet is, és elkeverjük. A fagylalt felét kis darabokban (adagolókanállal vagy kockákra vágva) a bóléba keverjük, és megvárjuk, amíg kissé elolvad. Ekkor a maradék fagylaltot is hozzáadjuk adagolva, és azonnal kínáljuk. A fagylalt és a barackdarabok miatt kiskanalat is adjunk hozzá.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 448 kcal


Meggybólé gyömbérrel

Hozzávalók 12 személyre:
2 üveg magozott meggybefőtt
2 üveg pezsgő
2 liter gyömbér
2 liter vaníliafagylalt

Elkészítés: A meggyet a levével együtt nagy üvegtálba öntjük. Hozzákeverjük a pezsgőt és a gyömbért. Tálalás előtt a fagylalt felét fagylaltkanállal beletesszük, és hagyjuk kissé elolvadni. Végül a maradék fagylaltot is rákanalazzuk. Kiskanalat is adjunk hozzá!

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 377 kcal

Epres tequila

Hozzávalók 4 pohárhoz:
6 filter epertea (pl. Teekanne)
2 dl multivitaminlé
4 ek. málnaszörp
8 cl tequila
Sok jég
Mentalevél a díszítéshez

Elkészítés: Felforralunk 5 dl vizet, a teafilterekre öntjük, és 5 percig ázni hagyjuk. A filtereket kivesszük, és a teát hagyjuk kihűlni. A teát a multivitaminlével, az eperszörppel és a tequilával összekeverjük. Négy hosszú pohárba jeget szórunk, felöntjük a teával, és mentalevéllel díszítjük.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 pohár: 131 kcal

Fagyasztva A bólé sokáig hideg marad, ha a felhasznált gyümölcslevet jégkockává fagyasztva keverjük az italba. Ezt már előző két-három nappal korábban elő kell készíteni. Ha egy adag kocka elkészül, tegyük zacskóba, és így tároljuk a mélyhűtőben. Segít a hűtésben, ha a felhasznált gyümölcsöket is fagyosan keverjük az italhoz. Az eper, ribizli, málna, meggy kitűnő erre a célra. Ízletesebb A narancsot, citromot ne felejtsd felhasználás előtt alaposan megmosni, így héjával együtt is fogyasztható és az italba keverhető! Fontos az alapos tisztítás, mert ezeknek a gyümölcsöknek a héját vegyszerrel kezelik. A kész bólét díszítsd mentalevelekkel vagy citromfűvel. Ettől nemcsak szép lesz, de íze is kellemesebbé válik. Kevés égetett szesztől (vodka, rum, teqiula) még pikánsabb lesz. Tálaláskor A szénsavas italokat csak tálalás előtt keverd a bóléba, mert a buborékok hamar elillannak. Előtte azonban alaposan hűtsd le az összes hozzávalót. A pezsgő 12 fokra hűtve a legfinomabb! Ha az italt gyerekeknek szánod, pezsgő helyett használj almalét, bor helyett szőlőlét! Ezekből szénsavas is kapható.

Pezsgős grépfrútital

Hozzávalók 4 pohárhoz:
4 filter pink grépfrút tea (pl. Teekanne)
1 ek. cukor
1,5 dl grépfrútlé
2 ek. citromlé
1 piros húsú grépfrút
4 dl édes pezsgő
Jégkocka
A díszítéshez: mentalevél

Elkészítés: Felforralunk 5 dl vizet, felöntjük vele a teafiltereket, és 5 percig állni hagyjuk. A filtereket kivesszük, a teát a cukorral ízesítjük, belekeverjük a grépfrútlevet, a citromlevet, és hagyjuk teljesen kihűlni. A grépfrútot kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. Négy szép gerezdet fogvájóra fűzünk, a többit a teába keverjük. A poharakba jégkockát teszünk, szétosztjuk bennük a teát, és felöntjük a pezsgővel. A grépfrút nyárssal és mentával díszítjük.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 pohár: 148 kcal

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.