Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta recept
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Igaz, hogy a limonádé vagy a gyümölcslevek nagyon ízletesek és üdítőek, de mostanában valahogy már nem kívánjuk a hideg hörpintenivalót... Persze nem muszáj leragadnunk a kakaó és a fekete tea mellett!

Az égetett szeszek, a pálinkák eleve felmelegítenek, de a csikorgó zimankót lefegyverezhetjük úgy is, ha a kortyolnivaló egyetlen csepp alkoholt sem tartalmaz.

Milyen jó is egy fárasztó nap után bekuporodni kedvenc karosszékedbe egy jó könyvvel, és közben aromás italt szürcsölgetni! De ezek a szomjoltók nemcsak magányos, hideg estéken tesznek jó szolgálatot: segítségükkel a vendégül látott társaságot is felvidíthatod!

Georga''s ginger

Hozzávalók 4 pohárhoz:
30 dkg szeletelt konzerv őszibarack
5 dl presszókávé
1 evőkanál barnacukor
fahéj, gyömbér az ízesítéshez
tejszínhab, reszelt narancshéj a szervírozáshoz

Elkészítés: Tegyünk egy edénybe 2,5 dl vizet, adjuk hozzá a cukrot, fahéjat, gyömbért és a konzerv barack levét, majd lassú tűzön forraljuk fel. A leszűrt barackot turmixoljuk össze a kávé felével, majd adjuk a forrásban lévő baracksziruphoz. Végül öntsük hozzá a kávé másik felét és alaposan keverjük össze. Tejszínhabbal és reszelt narancshéjjal díszítjük.

Mandulás tej

Hozzávalók:
1 l tej
4 evőkanál őrölt mandula
4 evőkanál porcukor
1 evőkanál vaníliás cukor

Elkészítés: A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a mandulát és a cukrokat. Állandó keverés mellett főzzük, leszűrjük, és forrón tálaljuk.

Forró, fehércsokis ital

Hozzávalók:
1 liter tej
5 dl víz
1,25 dl málnaszörp
25 dkg fehér csokoládé
A díszítéshez: fahéjrúd

Elkészítés: Egy kis lábasban feltesszük a tejet, a vizet és az összetördelt csokoládét. Állandó kevergetés mellett, kis lángon felforraljuk, és 3 percig főzzük. Amikor kész, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd töltsük poharakba és csorgassuk meg málnaszörppel.

Normandiai kávé

Hozzávalók 4 pohárhoz:
4 dl presszókávé
4 dl almalé
2 evőkanál barnacukor
3 szelet narancs
fahéj, szegfűbors, szegfűszeg, ízlés szerint

Elkészítés: Az összes összetevőt tegyük egy edénybe és forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni tíz percig. Végül a főzetet szűrjük le és öntsük cappuccinóhoz illő poharakba.

Még több alkoholmentes melegítőt találsz válogatásunkban >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.