Zöldségféléink túlnyomó részéből, házilag is könnyen levet sajtolhatsz: a megmosott és megtisztított zöldséget először darabold fel, majd turmixold össze. Kisebb víztartalmú zöldség aprítása, pépesítése előtt önts a keverőedénybe kevés vizet is – ez elősegíti a vízben oldható anyagok kioldódását. Turmixolás után a pépet tiszta vászonkendő segítségével facsard ki, és fogd fel a levét.
A zöldséglevekből ízletes üdítőitalok készíthetők. Ha a nyers íz számodra kevésbé vonzó, a hatást javíthatod különböző gyümölcslevekkel, illetve gyümölcsvelővel.
Fűszerként használhatsz kevés sót, borsot, petrezselymet, metőlőhagymát, édesítésre pedig mézet vagy barnacukrot.Trükk:
Valamennyi zöldségital ízletességét javíthatod turmixolt alma hozzáadásával.
Paradicsomkoktél
Hozzávalók:
8 dl paradicsomlé
8-10 g konyhasó
10-20 g cukor
2 g édes pirospaprika
0,1 g feketebors (kis késhegyni)
1 g sárga mustármag (megtörve)
3-5 dkg zellergumó (tisztított)
1-2 dkg zellerzöld (apróra vágva)
1 dkg vöröshagyma (apróra vágva)
2-3 dkg petrezselyemgyökér (apróra vágva)
Elkészítés: Az adalékokat tegyük 2-3 dl paradicsomlébe, melegítsük addig, amíg gyöngyözni kezd, majd 10-15 percig hagyjuk állni ezen a hőmérsékleten. Szűrjük le, és adjuk hozzá a többi paradicsomléhez. Így nagyjából 1 liter paradicsomkoktélhoz jutunk, melyet hűtve, 12-14 fokon kell tálalni.
Carlotta
Hozzávalók:
4 cl zellerlé
4 cl sárgarépalé
4 cl almalé
1 öntet citromlé
csipetnyi vágott petrezselyem
Power Juice
Hozzávalók:
10 cl céklalé
10 cl sárgarépalé
2 cl citromlé
őrölt bors
+ egy uborkahasáb a díszítéshez
O.Sz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.