A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Gyöngyöző pezsgőből különleges koktélokat is készíthetünk, hogy változatossá tegyük a szilveszter éjszakai koccintásokat.

>

Szilveszteri bólé

Hozzávalók:


2 nagy pohár kimagozott meggy,


6 cl baracklikőr,


2 üveg vörösbor,


3 üveg pezsgő


Elkészítése: A kimagozott gyümölcsöt vagy befőttet alaposan csepegtessük le. Szórjuk mély üvegtálba. Locsoljuk rá a likőrt, lefedve pihentessük egy órán át hűvös helyen. Töltsük hozzá a bort, keverjük fel. Locsoljuk rá a jégbehűtött pezsgőt.



Kivisekt

Hozzávalók 1 pohárhoz:


4 cl kivilikőr


1 cl citromlé


jég


félszáraz pezsgő a feltöltéshez


Díszítés:


1 kiviszelet


Elkészítése: Sékerben összerázzuk a kiwilikőrt és a citromlevet a jéggel, majd pohárba szűrjük. Feltöltjük félszáraz pezsgővel. Kiviszelettel díszítjük a pohár szélét.



Mirabell

Hozzávalók 1 pohárhoz:


2 cl narancslikőr


2 cl gin


2 cl piros vermut


2 cl narancslé


jég


száraz pezsgő a feltöltéshez


Elkészítése: Összerázzuk sékerben a narancslikőrt, a gint, a vermutot, a narancslevet jéggel, és egy pohárba átszűrjük. Feltöltjük pezsgővel és azonnal felszolgáljuk.



Erotica

Hozzávalók 1 pohárhoz:


2 cl maracujalikőr


2 cl vodka


2 cl ananászlé


jég


szárazpeszgő a felöntéshez


Díszítéshez:


1 ananászdarab,


2 koktélcseresznye


Elkészítése: Sékerben összerázzuk a maracujalikőrt, a vodkát, az ananászlevet jéggel, átszűrjük egy pezsgőskehelybe, és feltöltjük száraz pezsgővel. Ananászdarabot tűzünk a pohár peremére, erre erősítjük rá a cseresznyét egy tűzővel.



Blue spash

Hozzávalók 1 pohárhoz:


2 cl gin


2 cl Curacao blue


1 cl száraz vermut


2 cl citromlé


jég


félszáraz pezsgő a feltöltéshez


Díszítés:


1 narancsszelet


Elkészítése: Keverőpohárban elkeverjük a gint, a Curacao bluet, a vermutot, a citromlevet a jéggel, és átszűrjük pohárba. Feltöltjük félszáraz pezsgővel. Narancsszeletet tűzzük a pohár szélére, és tálaljuk.



Narancsos bólé

Hozzávalók:


2 db narancs,


2 db citrom,


8 cl narancslikőr,


2 üveg vörösbor,


2 üveg pezsgő


Elkészítése: Szeleteljük fel a narancsot és a citromot, a karikákat felezzük el, tegyük üvegtálba. Csepegtessük rá a likőrt, hűvös helyen lefedve érleljük legalább két órán át. Először töltsük fel borral, keverés után pezsgővel.



Frissítő pezsgőlimonádé

Hozzávalók egy pohárhoz:


1 cl vaníliás likőr, citromhéj,


8 cl pezsgő


Elkészítése: Vékonyan, spirálalakban hámozzuk meg a citromot, majd a citromhéjspirált tegyük a pohárba, töltsük rá a pezsgőt. Csepegtessük hozzá a likőrt, jégkockával, szívószállal kínáljuk. Kevés szódavízzel is lehet hígítani



Francia koktél

Hozzávalók:


2 cl konyak,


6 cl ananászlé,


száraz, pezsgő,


1 szem cseresznye,


ananász-,


narancsszelet,


jégkocka


Elkészítése: Hosszú poharat töltsünk meg jéggel, öntsük rá a konyakot és az ananászlevet. Keverjük jól el, majd töltsük rá a pezsgőt. Díszítsük egy szem cseresznyével, ananászszelettel vagy narancskarikával.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.