A kreol konyha
![](https://cdn.mindmegette.hu/2024/02/cwQNIm9SHKMcF9uYPmHPnST0fLLRrvfwler8tXe2UUU/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FkOTg1MTkyOGY1NTRjYTg5NTFkYzFjYTkwNjhkOTM4.webp)
New Orleansban találkoztam a gumbo királynővel, Leah Chase-zel, aki kreol éttermet vezet. Az egyik egyszerű receptjét most veletek is megosztom. De addig is nézzétek meg ezt a rövid videót, amin különböző, amerikai jelmezekben táncolok:
Az Egyesült Államok déli részének és a karibi szigetvilág konyhájának keveredése. A kreol konyhára a grillezett húsok és halak, az édeskés, tartalmas mártások, és a sokféle köret a jellemző.
Kreol csirke
Hozzávalók 4 személyre:
8 csirke alsócomb
2 szem szegfűszeg
5 cm fahéjrúd
1/2 gerezd fokhagyma
csipetnyi morzsolt kakukkfű
reszelt citromhéj
1 teáskanál pirospaprika
só
szemes bors
a sütéshez olaj
Elkészítése: A fahéjrudat kis darabokra tördeljük, és a szemes borssal meg a szegfűszeggel együtt hintakéssel felaprítjuk. A megtisztított fokhagymát késsel ellapítjuk, majd az egészet összekeverjük a morzsolt kakukkfűvel, a reszelt citromhéjjal és a pirospaprikával. A megmosott alsó csirkecombokat szárazra töröljük, és jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Egy órát állni hagyjuk. A húst megsózzuk, olajjal megkenjük, és faszénparázs fölött (vagy sütőben) pirosra sütjük. Sűrű joghurtot kínálhatunk hozzá.
Tipp: Aki szereti a csípőset, csíkokra vágott chilivel is megszórhatja.
A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.