Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta
Mirinda-szelet
Mézes-mustáros csirkemell
Vadasmártás sertéscombbal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Amerikai almás pite sós karamellel
Dödölle - az eredeti recept
Madártejszelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Körömpörkölt csülökkel
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt
Amerikai utam során a szívemet Louisiana rabolta el. Ebben a déli, hurrikánok sújtotta államban az emberek az evéssel az életet ünneplik, az ételt isten ajándékának tekintik. Egész életük egyetlen, véget nem érő party. A sok csapás ellenére is tudják élvezni az életet – ez fogott meg bennük a leginkább.

New Orleansban találkoztam a gumbo királynővel, Leah Chase-zel, aki kreol éttermet vezet. Az egyik egyszerű receptjét most veletek is megosztom. De addig is nézzétek meg ezt a rövid videót, amin különböző, amerikai jelmezekben táncolok:

Az Egyesült Államok déli részének és a karibi szigetvilág konyhájának keveredése. A kreol konyhára a grillezett húsok és halak, az édeskés, tartalmas mártások, és a sokféle köret a jellemző.

Kreol csirke

A száraz pác adja a kreol csirke jellegzetes ízét!
A száraz pác adja a kreol csirke jellegzetes ízét!

Hozzávalók 4 személyre:
8 csirke alsócomb
2 szem szegfűszeg
5 cm fahéjrúd
1/2 gerezd fokhagyma
csipetnyi morzsolt kakukkfű
reszelt citromhéj
1 teáskanál pirospaprika

szemes bors
a sütéshez olaj

Elkészítése: A fahéjrudat kis darabokra tördeljük, és a szemes borssal meg a szegfűszeggel együtt hintakéssel felaprítjuk. A megtisztított fokhagymát késsel ellapítjuk, majd az egészet összekeverjük a morzsolt kakukkfűvel, a reszelt citromhéjjal és a pirospaprikával. A megmosott alsó csirkecombokat szárazra töröljük, és jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Egy órát állni hagyjuk. A húst megsózzuk, olajjal megkenjük, és faszénparázs fölött (vagy sütőben) pirosra sütjük. Sűrű joghurtot kínálhatunk hozzá.

Tipp: Aki szereti a csípőset, csíkokra vágott chilivel is megszórhatja.


A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.