Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Ezután a hosszú tél után már mindenki egy kis napsütésre, melegre, madárcsicsergésre és minimum 10 fokra vágyik. Épp ezért márciusban a klasszikus disznótoros programok mellett erőre kapnak a téltemető fesztiválok is. Hajrá, gyűrjük le a telet!
2011. március 05. Disznótoros nap, Gádoros

A disznótoros napján a település apraja-nagyja aktívan részt vesz a programban, a község nyugdíjasai hagyományos süteményekkel - túrós buktával, túrós lepénnyel, szilvalekváros barátfülével, hájas buktával és tepertős pogácsával - várják az ide látogatókat. A versenyre érkező csapatoknak a hagyományos falusi disznótor munkafázisait kell bemutatniuk: szúrás, fatüzeléses pörzsölés, bontás, hurka- és kolbászkészítés kézi darálóval és töltővel). A versenyzőket és a vendégeket ebéddel várják a szervezők.
www.mezokovacshaza.hu

Kolbászok frissen töltve
Kolbászok frissen töltve

2011. március 04-09. Csabai farsang, Békéscsaba

A Csabai farsang a dél-kelet magyarországi farsangi hagyományokat eleveníti fel a kószálástól kezdve a disznótoron át a bálig. A rendezvény során koncertekkel, maskarás felvonulással, hagyományőrző szlovák farsanggal, látványos kószálással, igazi csabai disznótorral búcsúztatják a telet a dél-alföldi régióból érkező vendégek. A programot minden évben turisztikai konferencia gazdagítja.
www.ifihaz.hu


2011. március 05. Téltemető kocsonyafőző- és jelmezverseny, Vác

A Váci Dunakanyar Regionális Turisztikai Egyesület (VDRTE) és a Curia borház a tavalyi év sikerén felbuzdulva idén is megrendezi "Téltemetés" rendezvényét és kocsonyaversenyét.
http://vacigastro.blog.hu/

Most készülnek a tél utolsó kocsonyái
Most készülnek a tél utolsó kocsonyái

2011. március 05. Pilisi kavalkád - Fánkfesztivál, Pilisszentkereszt

A fesztiválon bemutatásra kerülnek a Pilis környéki községek szlovák, német, szerb nemzetiségi, valamint magyar farsangbúcsúztató népszokásai. Lesz fánkevő verseny, farsangi bál és fánk minden mennyiségben.
www.pilisszentkereszt.hu


2011. március 12. Tisza-tavi böllérverseny, Abádszalók

„A böllérek versenyére meghivatik minden húsevő, ki magát szereti jól érezni, ki nem veti meg a jó mulatást, zenét, táncot, a jó bort s hasától nem tagadja meg a jó étkeket.”
Az abádszalóki böllérfesztiválon az idén is megkóstolhatják a látogatók a helyben készített disznótoros finomságokat. Böllérfalva minden portáján készítenek a versengő csapatok sült hagymás vért, hurkát, kolbászt, toros káposztát, tepertőt, s ki tudja még, hogy mi mindent. A nagyközönség pedig a megvásárolt kóstolójegy segítségével addig ízlelheti a kóstolót, amíg tart. Az esetek többségében jóféle kisüstivel, forralt borral is kínálják a látogatókat a vendéglátók. A kóstoló természetesen nem egy egész adag ételt jelet, hiszen akkor a vendégeknek nem lenne módja megízlelni a sokféle kínálatot. De nem is csupán egy falat étel, hiszen a Tiszator nem kimondottan a diétázók rendezvénye.
www.tiszator.eu

Lassan vége a farsangnak, jöhet a tavasz!
Lassan vége a farsangnak, jöhet a tavasz!

2011. március 12-14. Csopaki Bor-Blues-Böllér napok, Csopak

A hosszú tavaszi hétvégén izgalmas programok, fergeteges blues zenekarok, finom borok, kolbásztöltő-verseny és finomságok várják az érdeklődőket. A program részeként sor kerül a csopaki borosgazdák borbemutatójára, borkóstolásra és borárverésre is. Lesz még kézműves kiállítás és termelői piac. A rendezvény idején lehet majd disznóságokat (pecsenye, hurka, kolbász, toros káposzta) vásárolni.
www.csopak.hu

Búcsúzzunk a téltől!
Búcsúzzunk a téltől!

2011.március 19-21. Gyulai Kolbász és Sódar mustra, Gyula

A kolbász és füstölt termékek nemzetközi kiállításával, versenyével és vásárával várják a szervezők a vendégeket. Emellett gasztronómiai bemutatók, felvonulás, kulturális és szórakoztató programok is a három napos rendezvény részét képezik.
www.gyulaihentesek.hu


2011. március 26-28. Bor és grill fesztivál, Békéscsaba

A Borvigadalom és Vásáron elért kulturált borfogyasztás, a minőségi, nemes magyar borok népszerűsítése, megismertetése a rendezvény célja. A borokhoz kitűnően illő grillezett, illetve flekken ételek bemutatása. A 3 napos rendezvény Békéscsaba és környéke lakosainak új, minőségi, kulturális programokkal tarkított szórakozást kínál. Békés Megyei Culinary Team olimpiai érmes mesterszakácsok kóstolással egybekötött flekken és grill bemutatója.
www.borakft.hu

Jön a tavasz!
Jön a tavasz!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.