Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Ezután a hosszú tél után már mindenki egy kis napsütésre, melegre, madárcsicsergésre és minimum 10 fokra vágyik. Épp ezért márciusban a klasszikus disznótoros programok mellett erőre kapnak a téltemető fesztiválok is. Hajrá, gyűrjük le a telet!
2011. március 05. Disznótoros nap, Gádoros

A disznótoros napján a település apraja-nagyja aktívan részt vesz a programban, a község nyugdíjasai hagyományos süteményekkel - túrós buktával, túrós lepénnyel, szilvalekváros barátfülével, hájas buktával és tepertős pogácsával - várják az ide látogatókat. A versenyre érkező csapatoknak a hagyományos falusi disznótor munkafázisait kell bemutatniuk: szúrás, fatüzeléses pörzsölés, bontás, hurka- és kolbászkészítés kézi darálóval és töltővel). A versenyzőket és a vendégeket ebéddel várják a szervezők.
www.mezokovacshaza.hu

Kolbászok frissen töltve
Kolbászok frissen töltve

2011. március 04-09. Csabai farsang, Békéscsaba

A Csabai farsang a dél-kelet magyarországi farsangi hagyományokat eleveníti fel a kószálástól kezdve a disznótoron át a bálig. A rendezvény során koncertekkel, maskarás felvonulással, hagyományőrző szlovák farsanggal, látványos kószálással, igazi csabai disznótorral búcsúztatják a telet a dél-alföldi régióból érkező vendégek. A programot minden évben turisztikai konferencia gazdagítja.
www.ifihaz.hu


2011. március 05. Téltemető kocsonyafőző- és jelmezverseny, Vác

A Váci Dunakanyar Regionális Turisztikai Egyesület (VDRTE) és a Curia borház a tavalyi év sikerén felbuzdulva idén is megrendezi "Téltemetés" rendezvényét és kocsonyaversenyét.
http://vacigastro.blog.hu/

Most készülnek a tél utolsó kocsonyái
Most készülnek a tél utolsó kocsonyái

2011. március 05. Pilisi kavalkád - Fánkfesztivál, Pilisszentkereszt

A fesztiválon bemutatásra kerülnek a Pilis környéki községek szlovák, német, szerb nemzetiségi, valamint magyar farsangbúcsúztató népszokásai. Lesz fánkevő verseny, farsangi bál és fánk minden mennyiségben.
www.pilisszentkereszt.hu


2011. március 12. Tisza-tavi böllérverseny, Abádszalók

„A böllérek versenyére meghivatik minden húsevő, ki magát szereti jól érezni, ki nem veti meg a jó mulatást, zenét, táncot, a jó bort s hasától nem tagadja meg a jó étkeket.”
Az abádszalóki böllérfesztiválon az idén is megkóstolhatják a látogatók a helyben készített disznótoros finomságokat. Böllérfalva minden portáján készítenek a versengő csapatok sült hagymás vért, hurkát, kolbászt, toros káposztát, tepertőt, s ki tudja még, hogy mi mindent. A nagyközönség pedig a megvásárolt kóstolójegy segítségével addig ízlelheti a kóstolót, amíg tart. Az esetek többségében jóféle kisüstivel, forralt borral is kínálják a látogatókat a vendéglátók. A kóstoló természetesen nem egy egész adag ételt jelet, hiszen akkor a vendégeknek nem lenne módja megízlelni a sokféle kínálatot. De nem is csupán egy falat étel, hiszen a Tiszator nem kimondottan a diétázók rendezvénye.
www.tiszator.eu

Lassan vége a farsangnak, jöhet a tavasz!
Lassan vége a farsangnak, jöhet a tavasz!

2011. március 12-14. Csopaki Bor-Blues-Böllér napok, Csopak

A hosszú tavaszi hétvégén izgalmas programok, fergeteges blues zenekarok, finom borok, kolbásztöltő-verseny és finomságok várják az érdeklődőket. A program részeként sor kerül a csopaki borosgazdák borbemutatójára, borkóstolásra és borárverésre is. Lesz még kézműves kiállítás és termelői piac. A rendezvény idején lehet majd disznóságokat (pecsenye, hurka, kolbász, toros káposzta) vásárolni.
www.csopak.hu

Búcsúzzunk a téltől!
Búcsúzzunk a téltől!

2011.március 19-21. Gyulai Kolbász és Sódar mustra, Gyula

A kolbász és füstölt termékek nemzetközi kiállításával, versenyével és vásárával várják a szervezők a vendégeket. Emellett gasztronómiai bemutatók, felvonulás, kulturális és szórakoztató programok is a három napos rendezvény részét képezik.
www.gyulaihentesek.hu


2011. március 26-28. Bor és grill fesztivál, Békéscsaba

A Borvigadalom és Vásáron elért kulturált borfogyasztás, a minőségi, nemes magyar borok népszerűsítése, megismertetése a rendezvény célja. A borokhoz kitűnően illő grillezett, illetve flekken ételek bemutatása. A 3 napos rendezvény Békéscsaba és környéke lakosainak új, minőségi, kulturális programokkal tarkított szórakozást kínál. Békés Megyei Culinary Team olimpiai érmes mesterszakácsok kóstolással egybekötött flekken és grill bemutatója.
www.borakft.hu

Jön a tavasz!
Jön a tavasz!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.