Avokádókrém recept
Avokádókrém
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Az amerikai Élelmiszer-technológiai Intézet (IFT) Élelmiszer Expo Konferenciájának szakértői szerint manapság a rózsaszirommal vagy narancsvirággal ízesített joghurthoz hasonló, egzotikus és extrém ételek a divatosak.

A trendelemzők szerint elég megnézni az utóbbi években robbanásszerűen népszerűvé vált palackozott vizeket, melyek csomagolása, ára és reklámozása a gyökeresen eltérő fogyasztói kategóriáktól függ. „A pár centért kapható legegyszerűbbtől a prémium kategóriás termékekig minden megtalálható a piacon” - mondta Lu Ann Williams, a holland székhelyű Innova Market Insights elemzője. „Minden irányzatra jut egy ellenirányzat”- folytatta a szakember, utalva az amerikai élelmiszerpiacot uraló számos nemzetközi trendre. Az olyan japán termékek, mint a szusi és a szasimi mindenütt megtalálhatóak, és a japán piac által befolyásolt ételek – mint a hínárral borított lazacfilé – kezdenek elterjedni.



Az USA-ban megjelenő elegáns és mégis megfizethető éttermek a fogyasztók változó ízlését tükrözik. „A különböző nemzeti ételek, a brazil, a thai, a latin-amerikai és a mediterrán konyha továbbra is népszerűek, hiszen a vendégek szívesen próbálnak ki szokatlan, erősen fűszerezett ételeket” - állítja Joe Pawlak, a chicagói Technomic élelmiszerkutató vállalat alelnöke.

Barbara Katz, a floridai HealthFocus egészségügyi és táplálkozási kutatásokat végző vállalat elnöke szerint a megszokott termékek, például a joghurtok szokatlan ízesítése (mondjuk narancsvirággal) azt tükrözi, hogy az emberek szeretnének egészséges ételeket enni, és kevésbé érezni bűntudatot evés után. Így megmarad az ételek élvezete, miközben néhány fontos tápanyagot is bevisznek a szervezetükbe.

Forrás: Medipress

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.