Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Az amerikai Élelmiszer-technológiai Intézet (IFT) Élelmiszer Expo Konferenciájának szakértői szerint manapság a rózsaszirommal vagy narancsvirággal ízesített joghurthoz hasonló, egzotikus és extrém ételek a divatosak.

A trendelemzők szerint elég megnézni az utóbbi években robbanásszerűen népszerűvé vált palackozott vizeket, melyek csomagolása, ára és reklámozása a gyökeresen eltérő fogyasztói kategóriáktól függ. „A pár centért kapható legegyszerűbbtől a prémium kategóriás termékekig minden megtalálható a piacon” - mondta Lu Ann Williams, a holland székhelyű Innova Market Insights elemzője. „Minden irányzatra jut egy ellenirányzat”- folytatta a szakember, utalva az amerikai élelmiszerpiacot uraló számos nemzetközi trendre. Az olyan japán termékek, mint a szusi és a szasimi mindenütt megtalálhatóak, és a japán piac által befolyásolt ételek – mint a hínárral borított lazacfilé – kezdenek elterjedni.



Az USA-ban megjelenő elegáns és mégis megfizethető éttermek a fogyasztók változó ízlését tükrözik. „A különböző nemzeti ételek, a brazil, a thai, a latin-amerikai és a mediterrán konyha továbbra is népszerűek, hiszen a vendégek szívesen próbálnak ki szokatlan, erősen fűszerezett ételeket” - állítja Joe Pawlak, a chicagói Technomic élelmiszerkutató vállalat alelnöke.

Barbara Katz, a floridai HealthFocus egészségügyi és táplálkozási kutatásokat végző vállalat elnöke szerint a megszokott termékek, például a joghurtok szokatlan ízesítése (mondjuk narancsvirággal) azt tükrözi, hogy az emberek szeretnének egészséges ételeket enni, és kevésbé érezni bűntudatot evés után. Így megmarad az ételek élvezete, miközben néhány fontos tápanyagot is bevisznek a szervezetükbe.

Forrás: Medipress

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.