Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Érdekességek

Szenzáció! A világ legjobbjai közé került a magyar cukrász!

Ismét egy magyar vonatkozású gasztrosiker: Menyhárt Attila cukrászmester három desszertjével bekerült a világ egyik legrangosabb gasztronómiai szaklapjába. A So Good című, 300 oldalas cukrászmagazin a világ legkreatívabb és legnevesebb cukrászait szerepelteti, egyedi receptekkel és technológiákkal.
Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza
Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza

Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza bekerült a So Good magazinba, a világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrászkiadványába. A spanyol kiadású So Good magazin angol nyelven jelenik meg immáron tíz éve, több, mint 300 oldalon.

A kiadványba, a szintén magyar fotós, Fekete Antonio fotóival került be aki, amióta csak fotózással foglalkozik, álmodott róla, hogy képei egy napon bekerülnek a kiadványba.

"Attila termekéiből csináltam egy mini portfóliót, elküldtem a So Good-nak, és annyira megtetszett nekik, hogy érdemesnek találták a magazin hasábjain szerepeltetni munkáját. Azonnal felvették vele a kapcsolatot, és ezután egy másfél éves procedúra, többszöri egyeztetés következett, majd fél éve elkészültek azok a termékek, amelyek végül láthatóak lesznek a magazinban."

Az összeállításban szerepel egy tányérdesszert: kecskesajt parfé pekándióval, gesztenyével és sancho borssal infuzionált körtével – ezek az ízek jelennek meg különböző textúrákban.

Ugyancsak szerepel egy mono desszert. Ez nem más, mint a macaron és a mille feuille ötvözete – egy finger macaron. A macarontészta vékonyra kikenve készült, ennek köszönheti ropogós textúráját. Az egyik szarvasgombával és Arraguani 72%-os csokoládéval készül, a másik pedig machával.

Az összeállítás további szereplője egy új Haiti Cuvee csokoládéval készült desszert, amelyben a gianduia és a paradicsom is fontos szerepet kap.

Magyar cukrász a So Good hasábjain még sosem volt látható. Menyhárt Attila, miután elvégezte itthon a cukrásziskolát, 6 évig hajón, majd dolgozott Írországban, majd Londonban, végül Svájcban. Számos szállodában megfordult, a legmagasabb cukrász pozíciókban. Most már több, mint fél éve a budapesti Four Seasons Gresham Palace főcukrásza.

Gratulálunk az elismeréshez!

3 MAGYAR SÜTI A VILÁG LEGFINOMABB DESSZERTJEI KÖZÖTT >>>
EZZEL AZ ELKÉPESZTŐ TORTÁVAL NYERT FŐDÍJAT A MAGYAR CUKRÁSZ EGY VILÁGVERSENYEN >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.