A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Érdekességek

Szenzáció! A világ legjobbjai közé került a magyar cukrász!

Ismét egy magyar vonatkozású gasztrosiker: Menyhárt Attila cukrászmester három desszertjével bekerült a világ egyik legrangosabb gasztronómiai szaklapjába. A So Good című, 300 oldalas cukrászmagazin a világ legkreatívabb és legnevesebb cukrászait szerepelteti, egyedi receptekkel és technológiákkal.
Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza
Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza

Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza bekerült a So Good magazinba, a világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrászkiadványába. A spanyol kiadású So Good magazin angol nyelven jelenik meg immáron tíz éve, több, mint 300 oldalon.

A kiadványba, a szintén magyar fotós, Fekete Antonio fotóival került be aki, amióta csak fotózással foglalkozik, álmodott róla, hogy képei egy napon bekerülnek a kiadványba.

"Attila termekéiből csináltam egy mini portfóliót, elküldtem a So Good-nak, és annyira megtetszett nekik, hogy érdemesnek találták a magazin hasábjain szerepeltetni munkáját. Azonnal felvették vele a kapcsolatot, és ezután egy másfél éves procedúra, többszöri egyeztetés következett, majd fél éve elkészültek azok a termékek, amelyek végül láthatóak lesznek a magazinban."

Az összeállításban szerepel egy tányérdesszert: kecskesajt parfé pekándióval, gesztenyével és sancho borssal infuzionált körtével – ezek az ízek jelennek meg különböző textúrákban.

Ugyancsak szerepel egy mono desszert. Ez nem más, mint a macaron és a mille feuille ötvözete – egy finger macaron. A macarontészta vékonyra kikenve készült, ennek köszönheti ropogós textúráját. Az egyik szarvasgombával és Arraguani 72%-os csokoládéval készül, a másik pedig machával.

Az összeállítás további szereplője egy új Haiti Cuvee csokoládéval készült desszert, amelyben a gianduia és a paradicsom is fontos szerepet kap.

Magyar cukrász a So Good hasábjain még sosem volt látható. Menyhárt Attila, miután elvégezte itthon a cukrásziskolát, 6 évig hajón, majd dolgozott Írországban, majd Londonban, végül Svájcban. Számos szállodában megfordult, a legmagasabb cukrász pozíciókban. Most már több, mint fél éve a budapesti Four Seasons Gresham Palace főcukrásza.

Gratulálunk az elismeréshez!

3 MAGYAR SÜTI A VILÁG LEGFINOMABB DESSZERTJEI KÖZÖTT >>>
EZZEL AZ ELKÉPESZTŐ TORTÁVAL NYERT FŐDÍJAT A MAGYAR CUKRÁSZ EGY VILÁGVERSENYEN >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.