Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza bekerült a So Good magazinba, a világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrászkiadványába. A spanyol kiadású So Good magazin angol nyelven jelenik meg immáron tíz éve, több, mint 300 oldalon.
A kiadványba, a szintén magyar fotós, Fekete Antonio fotóival került be aki, amióta csak fotózással foglalkozik, álmodott róla, hogy képei egy napon bekerülnek a kiadványba.
"Attila termekéiből csináltam egy mini portfóliót, elküldtem a So Good-nak, és annyira megtetszett nekik, hogy érdemesnek találták a magazin hasábjain szerepeltetni munkáját. Azonnal felvették vele a kapcsolatot, és ezután egy másfél éves procedúra, többszöri egyeztetés következett, majd fél éve elkészültek azok a termékek, amelyek végül láthatóak lesznek a magazinban."
Az összeállításban szerepel egy tányérdesszert: kecskesajt parfé pekándióval, gesztenyével és sancho borssal infuzionált körtével – ezek az ízek jelennek meg különböző textúrákban.
Ugyancsak szerepel egy mono desszert. Ez nem más, mint a macaron és a mille feuille ötvözete – egy finger macaron. A macarontészta vékonyra kikenve készült, ennek köszönheti ropogós textúráját. Az egyik szarvasgombával és Arraguani 72%-os csokoládéval készül, a másik pedig machával.
Az összeállítás további szereplője egy új Haiti Cuvee csokoládéval készült desszert, amelyben a gianduia és a paradicsom is fontos szerepet kap.
Magyar cukrász a So Good hasábjain még sosem volt látható. Menyhárt Attila, miután elvégezte itthon a cukrásziskolát, 6 évig hajón, majd dolgozott Írországban, majd Londonban, végül Svájcban. Számos szállodában megfordult, a legmagasabb cukrász pozíciókban. Most már több, mint fél éve a budapesti Four Seasons Gresham Palace főcukrásza.
Gratulálunk az elismeréshez!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.