Mindig fejtörést okoz, ha vendégek érkeznek. Tipikusan az a fajta vendéglátó vagyok, aki mindig le akarja nyűgözni az érkezőket, boldog, ha a vendégek jóllakottan pihengetnek. Persze igyekszem visszafogni magam, egyrészt, mert mindig eszembe jutnak a régi, nagyszülős vendégségek, ahol már a füled se kívánta az ételt, de megetted, mert ott volt előtted, aztán két napig rosszul voltál. Másrészt, mert ha túlzásba esem a főzésnél, akkor a saját diétámat veszélyeztetem, amit szintén nem szabad, mert akkor megint rosszul leszek.
Szóval péntek este vendégek jönnek, és jár az agyam, hogy főzzek-e levest meg valami húst körettel, vagy hagyjam a fenébe és legyenek kencék. Ó, hagyom, és lesznek kencék. Igen, de megint gondolkodóba esem, hogy imádni fogják a padlizsánkrémet, meg a répás-sajtos mártogatóst, de hát lesz egy csomó pasi, kéne valami hús.
És akkor jöhet az alábbi recept, mert ez tökéletes főfogás is lehet, de akár csak a krémek mellé kiegészítés is. Kezdőknek pedig hatalmas sikerélmény! :)
Hozzávalók (4 személyre):
2 ek olaj
750 g vegyes darált hús
só
bors
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek paradicsompüré
300 ml paradicsomlé
1 doboz daraboltparadicsom-konzerv
1-2 db piros csilipaprika
1 doboz vesebabkonzerv
1 doboz csemegekukorica-konzerv
100 g tejföl
1. Forrósítsuk fel az olajat, és kevergetve pirítsuk rajta fehéredésig a darált húst. Sózzuk, borsozzuk meg, majd adjuk hozzá a kétféle, meghámozott, felaprított hagymát, és pirítsuk együtt további néhány percig. Forgassuk bele a paradicsompürét és a -lét, valamint a darabolt paradicsomot a levével együtt. Azután keverjük hozzá a kimagozott, felaprított csilit, és forraljuk 30 percig.
2. A vesebabot és a kukoricát szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel, majd miután lecsepegtettük, forgassuk a darált húsos keverékbe, és nagy lángon főzzük néhány percig. Végül sózzuk, borsozzuk meg a csilit. A tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 690 kcal
A recept a Fanny konyha 2016/3. számában jelent meg!
Gombás melegszendvics
Pizza falatok
Sonkás pizza lepény
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.
Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.
Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)
A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.