Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A grillhúsokat igazán fejedelmivé varázsolhatjuk egy finom páccal, de azzal a lendülettel tönkre is tehetjük őket. Íme az öt legjobb otthon elkészíthető szósz.
Hozzávalók (4-6 személyre):

1 kg sertéstarja

A barbecue-páchoz:

paradicsompüré
olaj
cukor

fokhagyma
vöröshagyma
fűszerpaprika
cayenne-bors

A kapros-joghurtos páchoz:

szójaolaj
méz
ecet
joghurt
friss kapor
majoránna
őrölt fehér bors

A mézes-mustáros páchoz:

olaj
méz
mustár
majoránna
fokhagyma
durvára őrölt borskeverék

A csípős-csilis páchoz:

olaj
csiliszósz
olvasztott vaj
borskeverék

fokhagyma
borsikafű
metélőhagyma

A fokhagymás-borsos páchoz:

olaj
vöröshagyma
fokhagyma
borskeverék

Grillre fel! >>>

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Elkészítése:

1. Vágjuk a tarját 100-150 grammos szeletekre. Készítsük el a kiválasztott pácokat.

2. A barbecue-hoz karamellizáljuk a cukrot, öntsük fel a paradicsompürével, olajat és ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymát, reszelt vöröshagymát, paprikát, őrölt borsot és sót adjunk hozzá.

3. A kapros-joghurtoshoz először egy kis eceteszenciát készítünk, amelyhez addig forraljuk az ecetet egy kevés mézzel, amíg körülbelül a 80 százaléka elpárolog. (Ezt szabadban vagy nyitott ablaknál végezzük!) A joghurtot ezután ízlés szerinti mennyiségekben ízesítsük ezzel a „sűrítménnyel”, keverjük el friss, vágott kaporral, sóval, borssal, majoránnával és szójaolajjal.

4. A mézes-mustáros páchoz a fehérbort az ecethez hasonlóan sűrítsük, majd keverjük el a mustárral, olajjal, a fűszerekkel és sóval. Az utolsó két pácnál a szükség szerint apróra vágott, zúzott, őrölt hozzávalókat olajjal keverjük el.

5. Ezután a hússzeleteket dörzsöljük be egy-egy páccal, s tegyük 24 órára hűtőszekrénybe. Másnap roston vagy faszénparázs fölött süssük meg a hússzeletek mindkét oldalát.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.