1 kg sertéstarja
A barbecue-páchoz:
paradicsompüré
olaj
cukor
só
fokhagyma
vöröshagyma
fűszerpaprika
cayenne-bors
A kapros-joghurtos páchoz:
szójaolaj
méz
ecet
joghurt
friss kapor
majoránna
őrölt fehér bors
só
A mézes-mustáros páchoz:
olaj
méz
mustár
majoránna
fokhagyma
durvára őrölt borskeverék
só
A csípős-csilis páchoz:
olaj
csiliszósz
olvasztott vaj
borskeverék
só
fokhagyma
borsikafű
metélőhagyma
A fokhagymás-borsos páchoz:
olaj
vöröshagyma
fokhagyma
borskeverék
só
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
1. Vágjuk a tarját 100-150 grammos szeletekre. Készítsük el a kiválasztott pácokat.
2. A barbecue-hoz karamellizáljuk a cukrot, öntsük fel a paradicsompürével, olajat és ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymát, reszelt vöröshagymát, paprikát, őrölt borsot és sót adjunk hozzá.
3. A kapros-joghurtoshoz először egy kis eceteszenciát készítünk, amelyhez addig forraljuk az ecetet egy kevés mézzel, amíg körülbelül a 80 százaléka elpárolog. (Ezt szabadban vagy nyitott ablaknál végezzük!) A joghurtot ezután ízlés szerinti mennyiségekben ízesítsük ezzel a „sűrítménnyel”, keverjük el friss, vágott kaporral, sóval, borssal, majoránnával és szójaolajjal.
4. A mézes-mustáros páchoz a fehérbort az ecethez hasonlóan sűrítsük, majd keverjük el a mustárral, olajjal, a fűszerekkel és sóval. Az utolsó két pácnál a szükség szerint apróra vágott, zúzott, őrölt hozzávalókat olajjal keverjük el.
5. Ezután a hússzeleteket dörzsöljük be egy-egy páccal, s tegyük 24 órára hűtőszekrénybe. Másnap roston vagy faszénparázs fölött süssük meg a hússzeletek mindkét oldalát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.