Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A grillhúsokat igazán fejedelmivé varázsolhatjuk egy finom páccal, de azzal a lendülettel tönkre is tehetjük őket. Íme az öt legjobb otthon elkészíthető szósz.
Hozzávalók (4-6 személyre):

1 kg sertéstarja

A barbecue-páchoz:

paradicsompüré
olaj
cukor

fokhagyma
vöröshagyma
fűszerpaprika
cayenne-bors

A kapros-joghurtos páchoz:

szójaolaj
méz
ecet
joghurt
friss kapor
majoránna
őrölt fehér bors

A mézes-mustáros páchoz:

olaj
méz
mustár
majoránna
fokhagyma
durvára őrölt borskeverék

A csípős-csilis páchoz:

olaj
csiliszósz
olvasztott vaj
borskeverék

fokhagyma
borsikafű
metélőhagyma

A fokhagymás-borsos páchoz:

olaj
vöröshagyma
fokhagyma
borskeverék

Grillre fel! >>>

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Elkészítése:

1. Vágjuk a tarját 100-150 grammos szeletekre. Készítsük el a kiválasztott pácokat.

2. A barbecue-hoz karamellizáljuk a cukrot, öntsük fel a paradicsompürével, olajat és ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymát, reszelt vöröshagymát, paprikát, őrölt borsot és sót adjunk hozzá.

3. A kapros-joghurtoshoz először egy kis eceteszenciát készítünk, amelyhez addig forraljuk az ecetet egy kevés mézzel, amíg körülbelül a 80 százaléka elpárolog. (Ezt szabadban vagy nyitott ablaknál végezzük!) A joghurtot ezután ízlés szerinti mennyiségekben ízesítsük ezzel a „sűrítménnyel”, keverjük el friss, vágott kaporral, sóval, borssal, majoránnával és szójaolajjal.

4. A mézes-mustáros páchoz a fehérbort az ecethez hasonlóan sűrítsük, majd keverjük el a mustárral, olajjal, a fűszerekkel és sóval. Az utolsó két pácnál a szükség szerint apróra vágott, zúzott, őrölt hozzávalókat olajjal keverjük el.

5. Ezután a hússzeleteket dörzsöljük be egy-egy páccal, s tegyük 24 órára hűtőszekrénybe. Másnap roston vagy faszénparázs fölött süssük meg a hússzeletek mindkét oldalát.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.