Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Húsok, halak

Az öt legfinomabb házi pác, ha tarját grilleznél

A grillhúsokat igazán fejedelmivé varázsolhatjuk egy finom páccal, de azzal a lendülettel tönkre is tehetjük őket. Íme az öt legjobb otthon elkészíthető szósz.
Hozzávalók (4-6 személyre):

1 kg sertéstarja

A barbecue-páchoz:

paradicsompüré
olaj
cukor

fokhagyma
vöröshagyma
fűszerpaprika
cayenne-bors

A kapros-joghurtos páchoz:

szójaolaj
méz
ecet
joghurt
friss kapor
majoránna
őrölt fehér bors

A mézes-mustáros páchoz:

olaj
méz
mustár
majoránna
fokhagyma
durvára őrölt borskeverék

A csípős-csilis páchoz:

olaj
csiliszósz
olvasztott vaj
borskeverék

fokhagyma
borsikafű
metélőhagyma

A fokhagymás-borsos páchoz:

olaj
vöröshagyma
fokhagyma
borskeverék

Grillre fel! >>>

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Elkészítése:

1. Vágjuk a tarját 100-150 grammos szeletekre. Készítsük el a kiválasztott pácokat.

2. A barbecue-hoz karamellizáljuk a cukrot, öntsük fel a paradicsompürével, olajat és ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymát, reszelt vöröshagymát, paprikát, őrölt borsot és sót adjunk hozzá.

3. A kapros-joghurtoshoz először egy kis eceteszenciát készítünk, amelyhez addig forraljuk az ecetet egy kevés mézzel, amíg körülbelül a 80 százaléka elpárolog. (Ezt szabadban vagy nyitott ablaknál végezzük!) A joghurtot ezután ízlés szerinti mennyiségekben ízesítsük ezzel a „sűrítménnyel”, keverjük el friss, vágott kaporral, sóval, borssal, majoránnával és szójaolajjal.

4. A mézes-mustáros páchoz a fehérbort az ecethez hasonlóan sűrítsük, majd keverjük el a mustárral, olajjal, a fűszerekkel és sóval. Az utolsó két pácnál a szükség szerint apróra vágott, zúzott, őrölt hozzávalókat olajjal keverjük el.

5. Ezután a hússzeleteket dörzsöljük be egy-egy páccal, s tegyük 24 órára hűtőszekrénybe. Másnap roston vagy faszénparázs fölött süssük meg a hússzeletek mindkét oldalát.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.