Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Az almából készült finomságoknak senki nem képes többé ellenállni, ha egyszer kipróbálta. Finom, laktató, egészséges, és nagyon könnyű vele bánni. Egy kis fagylalt, méz és mazsola - és máris készen van a család vacsorája!
Tudtad, hogy..

- Fajtájától és érettségétől függően egy nyers alma a napi C- vitamin szükségletünk 12-60 % - át fedezi.
- A szénhidrátok olyan formában találhatók meg benne, hogy cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.
- Az almában lévő kalcium a gyermekek csontrendszerének kialakulásában, az idősebbeknél pedig a csontritkulás megakadályozásában segít, valamint kedvező hatású az ideg- és agysejtek működésére.
- Magnézium és kalciumtartalma együttesen az érrendszert teszi ellenállóvá.
- Székrekedésben szenvedőknek reggel, üres gyomorra ajánlják az alma fogyasztását.
- Meghámozni nem kell, mivel az értékes C-vitamin és a rostanyagok a héj alatti részekben találhatók.
- Az étkezés előtt fogyasztott alma megindítja a gyomornedvképződést. Étkezés után pedig letisztítja a fogak felületét ellepő ételmaradékot.
- Az alma rágás köztudottan erősíti a fogínyt.
- A reszelt nyers alma mézzel, citromlével keverve, esetleg reszelt sárgarépával gazdagítva, kitűnő immunrendszer-erősítő.

Mézes töltött alma fagyival

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy alma, 4 evőkanál mazsola, 4 evőkanál mogyoró vagy dió, 2 és fél teáskanál méz, 1 evőkanál citromlé
Előkészítés: Az almákat megmossuk, kalapjukat levágjuk, és a magházukat alaposan kivájjuk. A mazsolát megmossuk és megszikkasztjuk. A mogyorót vagy a diót összevagdaljuk. A sütőt 225 fokra (gázsütő: 5. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A mézet vízzel a duplájára hígítjuk. Összekeverjük a mazsolával, a dióval és a citromlével. Az almák üregébe töltjük, és tűzálló tálra vagy zománcos tepsire ültetjük. A forró sütőben - az alma keménységétől függően - 15-20 percig sütjük.
Melegen vanília fagylalttal vagy pudinggal tálaljuk.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.