Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Praktikus

Egy népszerű tiktokker panírozott pitypangjáért őrül meg az internet

pitypang
Azt eddig is tudtuk, hogy létezik bodzafánk és akácvirágból készült palacsinta, sőt kóstoltuk is, és imádtuk! De hogy az egyszerű pitypangot – vagy más néven a kutyatejet – is érdemes bepanírozni, és forró olajban kisütni, arról sejtésünk sem volt!

Mi, magyarok mindent szeretünk, ami rántott, bundázott, panírozott: nemcsak húst és sajtot, de mindenféle zöldséget, sőt, akár a tejbegrízt is kisütjük, ha kedvünk tartja. Ennek fényében nem meglepő tehát, hogy virágokkal is próbálkozunk, és lelkesen forgatjuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába vagy sörtésztába az illatos, színes növényeket.

Ami eddig számunkra sem volt ismeretlen, az az akácvirág és a bodza bundázása valamilyen panírba, és míg az egyiket bondzafánknak, a másikat akácpalacsintának hívják.

Ám most egy olyan virággal találkoztunk, amit még nem láttunk forró olajban sülni: ez pedig a pitypang. A Ripost.hu egyik kedvenc tiktokkere, az ehető virágokkal, vadnövényekkel és mikrozöldekkel foglalkozó Békefy Daisy posztolta a receptet tegnap, és úgy gondoltuk, ezt nektek is látnotok kell:


A videóból nemcsak a tésztabundás pitypangreceptet ismerhetjük meg, de a növényről is számos hasznos ismerettel gazdagodhatunk: megtudhatjuk, hogy a pitypang serkenti a máj és a vesék aktivitását, valamint csökkenti a vérzsírt, a vércukorszintet is, de még a koleszterinszintet is.

Ami azonban jelentős különbség lehet a bodzából vagy az akácból készült csemegék és a bundás pitypang között, hogy míg az első kettő egy porcukorral meghintendő desszert, addig a kutyatej íze inkább a gombára emlékeztet.

Ha érdekel Daisy története, és hogy miként tett szert ekkora népszerűségre a „tündelány" kattints a Ripost.hu-ra!

Ha pedig a mindmegette.hu füvesasszonyának, Dzsindzsának szörp-, tea- és lekvárreceptjeire vagy kíváncsi, itt megtalálod!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.