Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Praktikus

Egy népszerű tiktokker panírozott pitypangjáért őrül meg az internet

pitypang
Azt eddig is tudtuk, hogy létezik bodzafánk és akácvirágból készült palacsinta, sőt kóstoltuk is, és imádtuk! De hogy az egyszerű pitypangot – vagy más néven a kutyatejet – is érdemes bepanírozni, és forró olajban kisütni, arról sejtésünk sem volt!

Mi, magyarok mindent szeretünk, ami rántott, bundázott, panírozott: nemcsak húst és sajtot, de mindenféle zöldséget, sőt, akár a tejbegrízt is kisütjük, ha kedvünk tartja. Ennek fényében nem meglepő tehát, hogy virágokkal is próbálkozunk, és lelkesen forgatjuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába vagy sörtésztába az illatos, színes növényeket.

Ami eddig számunkra sem volt ismeretlen, az az akácvirág és a bodza bundázása valamilyen panírba, és míg az egyiket bondzafánknak, a másikat akácpalacsintának hívják.

Ám most egy olyan virággal találkoztunk, amit még nem láttunk forró olajban sülni: ez pedig a pitypang. A Ripost.hu egyik kedvenc tiktokkere, az ehető virágokkal, vadnövényekkel és mikrozöldekkel foglalkozó Békefy Daisy posztolta a receptet tegnap, és úgy gondoltuk, ezt nektek is látnotok kell:


A videóból nemcsak a tésztabundás pitypangreceptet ismerhetjük meg, de a növényről is számos hasznos ismerettel gazdagodhatunk: megtudhatjuk, hogy a pitypang serkenti a máj és a vesék aktivitását, valamint csökkenti a vérzsírt, a vércukorszintet is, de még a koleszterinszintet is.

Ami azonban jelentős különbség lehet a bodzából vagy az akácból készült csemegék és a bundás pitypang között, hogy míg az első kettő egy porcukorral meghintendő desszert, addig a kutyatej íze inkább a gombára emlékeztet.

Ha érdekel Daisy története, és hogy miként tett szert ekkora népszerűségre a „tündelány" kattints a Ripost.hu-ra!

Ha pedig a mindmegette.hu füvesasszonyának, Dzsindzsának szörp-, tea- és lekvárreceptjeire vagy kíváncsi, itt megtalálod!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.