Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Puncstorta  recept
Puncstorta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Praktikus

Egy népszerű tiktokker panírozott pitypangjáért őrül meg az internet

pitypang
Azt eddig is tudtuk, hogy létezik bodzafánk és akácvirágból készült palacsinta, sőt kóstoltuk is, és imádtuk! De hogy az egyszerű pitypangot – vagy más néven a kutyatejet – is érdemes bepanírozni, és forró olajban kisütni, arról sejtésünk sem volt!

Mi, magyarok mindent szeretünk, ami rántott, bundázott, panírozott: nemcsak húst és sajtot, de mindenféle zöldséget, sőt, akár a tejbegrízt is kisütjük, ha kedvünk tartja. Ennek fényében nem meglepő tehát, hogy virágokkal is próbálkozunk, és lelkesen forgatjuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába vagy sörtésztába az illatos, színes növényeket.

Ami eddig számunkra sem volt ismeretlen, az az akácvirág és a bodza bundázása valamilyen panírba, és míg az egyiket bondzafánknak, a másikat akácpalacsintának hívják.

Ám most egy olyan virággal találkoztunk, amit még nem láttunk forró olajban sülni: ez pedig a pitypang. A Ripost.hu egyik kedvenc tiktokkere, az ehető virágokkal, vadnövényekkel és mikrozöldekkel foglalkozó Békefy Daisy posztolta a receptet tegnap, és úgy gondoltuk, ezt nektek is látnotok kell:


A videóból nemcsak a tésztabundás pitypangreceptet ismerhetjük meg, de a növényről is számos hasznos ismerettel gazdagodhatunk: megtudhatjuk, hogy a pitypang serkenti a máj és a vesék aktivitását, valamint csökkenti a vérzsírt, a vércukorszintet is, de még a koleszterinszintet is.

Ami azonban jelentős különbség lehet a bodzából vagy az akácból készült csemegék és a bundás pitypang között, hogy míg az első kettő egy porcukorral meghintendő desszert, addig a kutyatej íze inkább a gombára emlékeztet.

Ha érdekel Daisy története, és hogy miként tett szert ekkora népszerűségre a „tündelány" kattints a Ripost.hu-ra!

Ha pedig a mindmegette.hu füvesasszonyának, Dzsindzsának szörp-, tea- és lekvárreceptjeire vagy kíváncsi, itt megtalálod!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.