1849-ben Angersben (Franciaország) Adolphe Cointreau és testvére, Edouard-Jean egy teljesen új alkoholt hozott létre. Edouard-Jean fia, Edouard később rájött, hogy a hagyományos, azaz nem-kristálytiszta likőrök vesztenek a zamatukból, míg a palackokban állnak, ezért megalkotott egy drámaian új alkoholfajtát - a kristálytiszta likőrt - amely a világ legegzotikusabb tájain érő édes és keserű narancs héjainak keverékén alapult.
A Cointreau család titkos receptje generációkról generációkra szállt, mialatt az ital egyedi és változatlan maradt. Manapság 200 országban adnak el Cointreau-t, 13 millió üveg italt adnak el évente, ami több mint 350 millió pohár likőrt jelent.
Hogy megkülönböztessék az új alkoholt a többitől, Edouard-Jean kitalálta az ital jellegzetes (lekerekített sarkú négyszögletes forma, mely sötét borostyán színben pompázik) üvegét. A palack 150 év óta jóformán semmit nem változott: megtartotta vonzó és csábító külsejét - habár legalább 800 utánzatot fejlesztettek ki, de még senkinek nem sikerült felülmúlni sem a palackot, sem magát a likőrt.
Forrás: www.mixersuli.hu
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.