Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta recept
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A bor, a sör és a pezsgő már a hűtőben várja, hogy terítékre kerüljön, de ne hamarkodd el a dolgot. Készíts kevert itókát a családnak, a rokonságnak és barátoknak. A gyerekek és az alkoholt nem kedvelők se maradjanak ki a koccintásból, ők kapjanak alkoholmentes gyümölcsös koktélt.

Étvágygerjesztő koktél

Hozzávalók: 1-2 cseppnyi gyümölcsszirup, 2 cl száraz vermut, 4 cl rum.
Elkészítés: A hozzávalókat nagy keverőpohárban tört jéggel keverd jól össze, majd szűrve töltsd talpas pohárba.

Almás koktél

Hozzávalók: 10 cl almalé, 2 cl citromlé, 3 cl tequila.
Elkészítés: Keverd össze a hozzávalókat, töltsd egy nagy pohárbam majd díszítsd a poharat citromhéjspirállal.

Konyakos koktél

Hozzávalók: 5 cl konyak, 3 cl citromlé, három kiskanál málnaszörp, két kiskanál triple sec.
Elkészítés: Jéggel, citromkarikával díszítve, szívószállal kínáld.

Rumos koktél

Hozzávalók: 5 cl fehér rum, Coca-Cola, fél citrom, citromhéj.
Elkészítés: Hosszú poharat félig tölts meg tört jéggel, majd öntsd rá a rumot, colát és a fél citrom facsart levét. Add hozzá a citrom héját és keverd össze.

Citromos koktél

Hozzávalók: 1 nagy citrom leve, 5 cl gin, két kiskanál cukor.
Hosszú pohárba töltsd a gint, cukrot és a citrom levét sok jégkockával. Öntsd fel jéghideg ásványvízzel, díszítsd narancskarikával és szívószállal kínáld.

Pezsgős koktél

Hozzávalók: 1 cl konyak, 1 cl barackpálinka, 2 cl narancslé, pezsgő.
Elkészítés: Töltsd tölcséres pohárba a keveréket, majd öntsd fel jégbehűtött pezsgővel.

Szeszmentes sarok

Narancsos koktél

Hozzávalók: 4 cl narancslé, 4 cl ananászlé, jégkocka.
Elkészítés: A hozzávalókat jól rázd össze sok jégkockával, majd pohárba töltve ananászszelettel kínáld.

Sárgabarackos koktél

Hozzávalók: 1 dl sárgabaracklé, 1 dl narancslé, 2 cl citromlé.
Elkészítés: Hosszú pohárba jégkockával keverd be, narancsszelettel és narancshéjjal díszítsd.

Tejszínes koktél

Hozzávalók: 3 dl ananászlé, 3 cl tejszín, 1 cl gyümölcsszirup.
Elkészítés: Jégkockával keverd jól össze. Hosszú pohárba adagold tört jéggel. Koktélcseresznyét, ananász- vagy kivikarikát tűzhetsz a pohár szélére.

*A koktélok készülhetnek alkoholtartalmú vagy alkoholmentes alapanyagokból. Az italok keveréséhez mindig shakert vagy keverőpoharat használunk. Ha egyik sincs otthon, megteszi egy csavaros tetejű, jól záródó befőttesüveg is. *A habos, gyümölcsös fajtákhoz turmixgép is szükséges. *Az italokhoz mindig tisztára mosott, konyharuhával szárazra törölt poharat használunk. *Az ital kitöltése előtt a poharat nem árt egy kis időre betenni a mélyhűtőbe, hogy kellően lehűljön, és a pára lecsapódhasson rajta. *A hosszúitalokhoz (Banános-epres tej, Szamba-parti, Narancslikőr, Mandarinos kivi, Vegyes gyümölcslé, Hűsítő eper) magas, egyenes oldalú pohár szükséges, melynek kb. 30–42 cl az űrtartalma. *A koktélos pohár (Átlátszó koktél) talpas, széles szájú, háromszög alakú, és főleg martinit tartalmazó koktélokat kínálunk benne. Űrtartalma kb. 12–18 cl. *A poharak szélét édes vagy sós cukorréteggel díszíthetjük. Az előbbihez enyhén felvert tojásfehérjébe, az utóbbihoz pedig citromlébe mártjuk a poharat cukrozás előtt. Az édes bevonat csak díszítésre szolgál, így az italhoz szívószál is jár!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.