Szilvás gombóc hagyományosan
Vadasmártás sertéscombbal
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Amerikai almás pite sós karamellel
Madártejszelet
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Vadas marha
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Körömpörkölt csülökkel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Az eredeti Baklava
Rakott zöldbab darált hússal
Mirinda-szelet
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta
Hautvillier apátsága a franciaországi Champagne megyében nem tartozik a különösebben értékes műemlékek közé. Hogy ma is sok turista keresi fel, annak oka elsősorban alkoholtörténeti múltja. Az apátság pincéjében készült először pezsgő, ami francia nevét a megyének köszönheti.

„Feltalálója” még nem champagne-nak nevezte. Amikor először kóstolta, a hagyomány szerint ez szaladt ki a száján: „A csillagokat iszom.”

A pezsgő „feltalálásának” van persze tudományosabb magyarázata is. Bizonyos fajta pezsgőborok már a 16. században is léteztek Franciaországban. Különböző erjedésű borokat összeházasítottak, s ez a kevert bor palackokba töltve újabb erjedési folyamaton ment át.

Sok-sok érdekességet a pezsgőről itt olvashatsz >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.